Ferrocarrils es prepara per al retorn progressiu dels usuaris del transport públic

El servei de FGC manté les intenses mesures de neteja, desinfecció i protecció per evitar el contagi de la Covid-19


  • Comparteix:

El personal de neteja de FGC desinfectant el mobiliari / Foto: FGC

El personal de neteja de FGC desinfectant el mobiliari / Foto: FGC

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) manté les intenses mesures de neteja, desinfecció i protecció per adaptar-se al progressiu retorn dels usuaris del servei. Així, FGC treballa en el procés de desescalada per recuperar la normalitat en el servei, que registrava 350.000 validacions diàries abans de la pandèmia. Actualment, la companyia ofereix el 100% de l'oferta habitual a les principals línies durant les hores punta i el 80% la resta de la jornada i els caps de setmana.

L'evolució de la desescalada està provocant un augment diari de la demanda. Aquesta setmana, l'augment ha estat d'un 25% respecte de la setmana anterior, tot i que la demanda encara és un 67% inferior a la de la mateixa setmana de l'any passat. Pel que fa als usuaris en les hores punta, aquesta setmana el volum de viatgers és de 21.000 persones, un 16% més que la setmana passada. Aquesta xifra, però, també és inferior als valors del mateix període de l'any passat, en el qual en hora punta es concentraven més de 77.000 persones.

Pel que fa a la senyalització a trens i estacions, tots els trens de FGC circulen amb la nova senyalització per millorar l'autoprotecció de les persones usuàries. A l'interior dels trens, Ferrocarrils ha senyalitzat aquells seients on està prohibit asseure's i també els espais on les persones s'han de col·locar quan estiguin dempeus.

Als vestíbuls i andanes, Ferrocarrils ha senyalitzat la distància recomanada mentre s'espera el tren i ha col·locat fletxes que faciliten la sortida dels usuaris del tren i que indiquen el punt d'espera dels clients que volen pujar per així garantir l'ordre i evitar conflictes. Aquesta mesura ajuda a orientar les persones en espais oberts i a evitar conflictes de fluxos en sentits contraris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.