Els CAP recuperen poc a poc la normalitat

Atenció primària i especialistes comencen a reprogramar cites i tornen les visites presencials amb cita prèvia


  • Comparteix:

Els Centres d'Atenció Primària (CAP) recuperen a poc a poc la normalitat a la ciutat. Després de la reorganització d'emergència per fer front a la Covid-19, metges i especialistes reprenen l'agenda truncada de sobte a mitjans de març. Això sí, respectant les mesures de seguretat i aforaments establertes i de la mà de l'atenció telefònica, una aliada que ajuda a estalviar aglomeracions innecessàries i que deixa l'atenció presencial, que s'ha de fer amb cita prèvia, als casos on sigui imprescindible. Els tres CAP tornen a estar oberts, Valldoreix amb horari només de matí, i es comencen a reprioritzar visites que es van haver de desprogramar. Les cites s'han de demanar a través del telèfon o l'espai web que ha posat en marxa Mútua Terrassa.

ESCOLTA-HO

Un procés de 'retorn a la nova normalitat', com ha explicat al 'Sant Cugat a fons' la directora del CAP valldoreixenc, Montse Gavagnach, que es fa paulatinament i amb la cura de no omplir massa les sales d'espera per evitar contagis, tot i que el virus circulant sigui 'més baix que fa unes setmanes'. L'objectiu, recuperar el temps perdut durant els mesos d'emergència sanitària. En aquest sentit, però, s'aplicaran també nous models d'atenció que s'han provat durant aquests dies i es potencia l'atenció telefònica, també en el cas d'especialistes. Gavagnach reconeix que alguna espera telefònica es pot allargar més del compte, però també assenyala que s'està treballant per resoldre-ho en els propers dies i demana 'paciència' a la ciutadania en aquests casos.

El procediment, ha explicat, se centra en reevaluar cada cas i decidir si és convenient reprogramar una visita presencial o n'hi ha prou amb la telefònica, que es vol convertir també en videotrucada en les properes setmanes, uns sistemes que s'han aplicat intensament durant la pandèmia. Ara, però, ja hi ha la possibilitat d'atenció presencial si és necessari i algunes mesures es relaxen. Per exemple, en el cas de les ecografies, les embarassades ja poden portar un acompanyant, un fet que fins ara estava prohibit.

Tot plegat en un context que Gavagnach defineix com a 'més tranquil' i on ha baixat el nombre de casos a la ciutat. Això sí, també assenyala que cal respectar les mesures de seguretat per evitar rebrots i no abaixar la guàrdia davant la Covid-19.


Montse Gavagnach

Demanem a la població que tinguin una mica de paciència perquè estem citant en funció del motiu de consulta fa que les trucades siguin una mica més llargues. Però crec que en un parell de setmanes ho tindrem ajustadet.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.