Sant Cugat celebra el Dia Internacional dels Arxius amb una exposició virtual de fotografies antigues

L'Arxiu Municipal estrena perfil propi a Instagram aquest dimarts per compartir el seu fons fotogràfic


Temes relacionats

Juga amb l'Arxiu Municipal de Sant Cugat i descobreix la història de la ciutat (26/mar/20)

L'Arxiu Municipal, referent en gestió i preservació documental ( 9/jun/19)


  • Comparteix:

Imatge de l'Arxiu Municipal / Font: Lluís Llebot

Imatge de l'Arxiu Municipal / Font: Lluís Llebot

Sant Cugat celebra aquest dimarts el Dia Internacional dels Arxius amb l'estrena del perfil propi d'Instagram de l'arxiu municipal i una exposició fotogràfica virtual interactiva de fotografies antigues de la ciutat. L'arxiu municipal organitza un seguit d'activitats i iniciatives vinculades a la setmana internacional dels arxius de caràcter digital per apropar el patrimoni documental i interactuar amb la ciutadania de forma activa. Sant Cugat participa, conjuntament amb prop de 60 arxius del país, en una activitat promoguda per la Generalitat en què es recullen les vivències de persones usuàries d'aquests espais.

L'obertura del compte d'Instagram, que s'afegeix al de Twitter, servirà per difondre amb més detall els fons fotogràfics de l'arxiu. El Fons Cabanas, el Fons Llamas o el Fons Premsa Local i molts d'altres fons i col·leccions tenen el seu propi espai en aquest centre. És també una nova manera d'obrir l'arxiu municipal a un nou públic habitat a les xarxes i amb el qual poder interactuar.

Una altra de les accions és aportar fotografies de la campanya #Arxivemlacovid19, que es va iniciar el 15 de maig, per instar el conjunt de ciutadans i ciutadanes a documentar i preservar les pròpies vivències del confinament.

Les fotografies rebudes fins ara es poden veure a la plataforma decidim.santcugat.cat/ i també es pot seguir participant enviant les fotografies i vídeos a arxiu@santcugat.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.