Sant Cugat arriba als 750 positius de Covid-19, però es constata la frenada de la corba

S'han comptat menys de 30 nous infectats en l'últim mes


  • Comparteix:

Els sanitaris fan front a la pandèmia en primera línia / Foto: CC-by-2.0 Jordi Play - Banc de Sang i Teixits

Els sanitaris fan front a la pandèmia en primera línia / Foto: CC-by-2.0 Jordi Play - Banc de Sang i Teixits

Sant Cugat acumula 750 casos positius de Covid-19, el que representa un 0,82% de la població i una taxa estandarditzada per cada 10.000 habitants de 98,25. A més, des del Departament de Salut es comptabilitzen 3.422 casos sospitosos al municipi, és a dir, aquelles persones que han presentat símptomes i un professional sanitari els ha classificat com a possible cas, però no han passat una prova diagnòstica PCR o test ràpid. Les xifres demostren que el creixement de positius a la ciutat s'ha estancat: en els últims 30 dies només s'han sumat 28 nous casos.

En comparació amb d'altres municipis veïns, Sant Cugat comparteix un percentatge de població afectada similar. A les cocapitals de comarca, Terrassa registra un 0,83% de positius i Sabadell un 0,96%. A Rubí ha donat positiu a alguna prova diagnòstica el 0,7% de la població, mentre que a Cerdanyola ho ha fet l'1,03%. A Barcelona, la xifra se situa en el 0,97%. En percentatge de casos sospitosos, aquests municipis també presenten unes xifres similars, d'entre el 2 i el 3% de la població.

Al conjunt de la província de Barcelona, que inclou la capital catalana, s'han comptat 55,120 positius, el que suposa un 0,97% de la població (5.664.579 habitants). Arreu del país hi ha hagut 68.822 casos positius acumulats. Des de l'inici de la pandèmia fins ara s'han ingressat de gravetat 4.100 persones; ara només hi ha 113 en aquesta situació. A l'altra banda, s'han comptat 38.726 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19.

Quant a les residències de la gent gran, s'han comptat 14.157 persones diagnosticades. Pel que fa als professionals d'aquests centres, 1327 persones estan aïllades per sospita o confirmació de positiu.

La pandèmia ha causat la mort a Catalunya de 12.423 persones fins ara, diagnosticats amb Covid-19 o casos sospitosos. De les defuncions, 6.781 han estat a centres mèdics, 4.067 a residències i 787 a domicili. La resta de casos no estan classificats, explica Salut, 'per manca d'informació'.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.