Torns, horaris i distància de seguretat: les piscines comunitàries s'adapten per reobrir

Les comunitats de veïns s'han hagut d'organitzar per complir amb les mesures de seguretat decretades per les autoritats sanitàries


Temes relacionats

Les piscines municipals es plantegen obrir després de la revetlla de Sant Joan (16/jun/20)


  • Comparteix:

Les comunitats de veïns de Sant Cugat s'han d'adaptar a les mesures de seguretat sanitàries per utilitzar les piscines / Foto: Cugat Mèdia

Les comunitats de veïns de Sant Cugat s'han d'adaptar a les mesures de seguretat sanitàries per utilitzar les piscines / Foto: Cugat Mèdia

Des de l'entrada a la fase 2 del desconfinament, moltes comunitats de veïns i administracions de finques han pogut començar a relaxar restriccions en l'ús de zones i piscines comunitàries. Tot i això, aquest estiu es preveu diferent als anteriors a l'hora de gaudir d'aquests espais comuns i els veïnats han hagut d'organitzar-se i invertir en neteja i mesures de seguretat i higiene per fer-ne ús.

El BOE permet, des de mitjans de maig, l'obertura de les piscines recreatives en aquells territoris que es trobessin en fase 2 amb aforament màxim d'un 30%, respectant les distàncies de dos metres entre les persones usuàries i aplicant les mesures de seguretat i higiene necessàries. Unes condicions que, segons la directora d'Amat Immobiliaris, Joana Amat, la gran majoria de comunitats han acceptat i complert. Amat especifica que tant propietaris com administracions de finques han hagut d'elaborar uns horaris 'flexibles', que es van reassignant, i que de moment només inclouen els mesos de juliol i agost, a l'expectativa de com avança la pandèmia. També s'ha hagut de preparar cartelleria perquè veïns i veïnes tinguin clar 'què es pot fer i què no', tenint en compte que, si no es poden garantir les mesures higièniques de desinfecció, no es pot fer ús de dutxes, banys i serveis compartits.

Segons ha pogut saber Cugat Mèdia, hi ha comunitats que encara no han reobert piscines ni zones comuns per no poder complir amb totes les restriccions. De fet, explica Amat, els canvis de normatives i l'avançament progressiu del desconfinament ha provocat en molts casos 'confusió' sobre què estava permès i què no. En general, a Sant Cugat s'ha imposat 'l'autocontrol' dels veïns per seguir les mesures sanitàries. Ho explica en declaracions a Cugat Mèdia Pepe Reverte, secretari d'administració de SC Real Estate, que gestiona una desena de comunitats amb piscines i espais comunitaris, qui també recorda que el més difícil de complir és l'aforament dels banyistes dins de la pròpia piscina, més que als jardins.

En aquest sentit, també es deixa a criteri dels veïns si es permet o no l'entrada a les instal·lacions de persones no residents. Malgrat totes les dificultats, això sí, a mesura que avanci l'estiu les administracions de finques preveuen una major acceptació i una acció responsable dels veïns que fan ús de les zones comunes.

Pel que fa a les piscines municipals, l'Ajuntament ha avançat aquesta setmana que la intenció és obrir-les al públic després de Sant Joan. Això sí, hi haurà canvis en el seu funcionament per garantir el distanciament social i les mesures higièniques i sanitàries. La modificació dels preus, franges horàries d'entrada i sortida i banys per torns seran algunes de les mesures que es duran a terme.





Pepe Reverte

Hem optat per l'autocontrol dels propietaris i que vegin si es pot baixar a la piscina o si es poden banyar. Creiem que amb l'aforament del jardí no hi haurà tant problema, però amb el de la piscina potser més.

Joana Amat

Ha estat un descans que la gent sigui receptiva. Sempre hi ha un percentatge petit que no fas cas de res, i en ple confinament anava al gimnàs quan estava prohibit. La majoria de gent, no sé si per por o per civisme, està complint.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.