La degeneració macular associada a l'edat: una patologia que afecta el 30% dels majors de 75 anys

L'Hospital General recorda la importància d'acudir a l'oftalmòleg per realitzar revisions periòdiques de la vista a partir dels 40 anys


  • Comparteix:

Imatge d'una revisió de la vista / Foto: Creative Commons

Imatge d'una revisió de la vista / Foto: Creative Commons

El Servei d'Oftalmologia de l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) posa el focus en la degeneració macular associada a l'edat (DMAE) i en els pacients afectats que retarden el seu tractament. La DMAE es tracta d'una malaltia degenerativa de la zona central de la retina, la màcula, que és la responsable de la visió central i de la fixació. És una malaltia irreversible i la causa més freqüent de pèrdua de la visió en els pacients majors de 50 anys. A l'Estat, la prevalença de la DMAE és del 13% en les persones majors de 65 anys, mentre que en els majors de 75 anys és del 30%.

Existeixen dos tipus de DMAE: la seca i la humida. En ambdós casos, el diagnòstic precoç és fonamental, ja que el tractament és més eficaç en l'estadi més embrionari de la malaltia i en pot millorar la seva progressió. A partir dels 40 anys, és important anar a l'oftalmòleg per realitzar revisions periòdiques de la vista i estar atents a possibles canvis de la visió.

Per a la DMAE seca no existeix un tractament específic. Se solen administrar suplements vitamínics antioxidants per alentir la progressió de la malaltia. Per a la DMAE humida, es disposa de diferents fàrmacs per frenar el creixement dels vasos sanguinis i aturar l'evolució de la malaltia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.