La iniciativa 'Recuperem la ciutat' mobilitza 200 persones a Sant Cugat a favor d'una mobilitat més sostenible

El moviment reclama un pla de desconfinament en què es prioritzin les persones i la mobilitat justa envers l'ús del vehicle privat


  • Comparteix:

El moviment 'Recuperem la ciutat' ha mobilitzat 200 persones a Sant Cugat aquest dijous a favor d'una mobilitat més sostenible. La iniciativa, que reclama un pla de desconfinament en què es prioritzin les persones i la mobilitat justa, s'ha dut a terme de manera simultània a municipis d'arreu de Catalunya. A Sant Cugat, la manifestació ha recorregut els carrers del centre de la ciutat i ha tallat el trànsit per reivindicar la lluita contra l'emergència climàtica i la limitació de l'ús del vehicle privat.

La mobilització ha donat el tret de sortida a la plaça de Lluís Millet. Abans de començar la marxa, s'ha llegit un manifest en el qual el moviment 'Recuperem la ciutat' demana a les administracions 'un pla de xoc per convertir les calçades en viari prioritari per a vianants i bicicletes a tots els carrers i accessos de la ciutat'. També reclama com a mesures 'd'urgència' la conversió del carril esquerra en carril BUS a totes les vies d'accés a les grans ciutats i garantir el finançament del sistema en la situació actual.

Els manifestants també han aprofitat la mobilització per reivindicar l'anella verda. El membre de l'Assemblea de la Bici de Sant Cugat Ernest Vidal ha explicat que, malgrat les posicions contràries a l'anella verda que han sorgit des de la seva implantació, amb aquesta manifestació 's'ha demostrat que hi ha molta ciutadania que hi està a favor'. Precisament, el recorregut de la marxa ha passat pels carrers on s'ha eliminat un carril de circulació per a vehicles de motor per reservar el seu ús a vianants i bicis.




Ernest Vidal

Malgrat hi ha gent que està cridant en contra de l'anella verda, també hi ha molta gent que hi està a favor. Demanem treure el cotxe del centre, no eliminar-lo.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.