Malestar veïnal per la no reobertura dels consultoris de les Planes i la Floresta

ERC i Sant Cugat en Comú han reclamat 'la reobertura immediata' dels consultoris


Temes relacionats

ERC reclama a Salut 'la immediata reobertura' dels consultoris de la Floresta i les Planes (10/jun/20)


  • Comparteix:

El consultori de les Planes es troba al casal del districte / Foto: Google Maps

El consultori de les Planes es troba al casal del districte / Foto: Google Maps

Els consultoris de salut de la Floresta i les Planes estan tancats des del 16 de març. El departament de Salut preveu la reobertura d'aquests espais per a l'octubre i això ha generat 'inquietud, malestar, preocupació i indignació' entre el veïnat dels districtes. Ho explica l'Associació de Veïns i Propietaris de la Floresta, que ha enviat una carta a l'alcaldessa, Mireia Ingla, on lamenta la situació i on exigeix un posicionament per part de l'Ajuntament.

L'entitat veïnal explica que la Floresta és un districte 'on les persones grans són un col·lectiu molt nombrós i especialment vulnerable en les actuals circumstàncies'. Això, sumat a 'les deficiències en el transport públic del nostre barri' i les dificultats en els desplaçaments, motiva la reclamació de l'associació.

'Tots vam comprendre i acceptar el tancament dels CAP el 16 de març', expliquen en un comunicat, 'però perllongar ara el seu tancament és un menyspreu cap a l'atenció primària de salut'. Des de l'AVP de la Floresta reclamen 'la unió de tots els veïns i veïnes' per fer efectiva la reobertura.

Els comuns se sumen a la reivindicació
Sant Cugat en Comú demana al departament de Salut 'la reobertura immediata' dels consultoris. Els comuns se sumen així a ERC en aquesta reivindicació i recorden que 'més de 6.000 persones' són usuàries d'aquests espais. L'agrupació, a més, considera que 'aquest greuge se suma a la resta de desigualtats que ja pateix el veïnat' d'aquests districtes.

Els comuns consideren que aquests serveis públics 'mai no s'han defensat prou' i insten l'Ajuntament a no abandonar 'la posició de defensa del veïnat en aquesta qüestió'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.