Sant Cugat amplia l'oferta i els ajuts per als casals d'estiu 'perquè cap infant ni jove se'n quedi sense'

L'Ajuntament destinarà 240.000 euros en ajuts a famílies per facilitar l'accés a les activitats de lleure d'aquest estiu


Temes relacionats

Les escoles públiques de Sant Cugat s'uneixen per oferir un únic casal d'estiu (21/mai/20)


  • Comparteix:

Diversos departaments han treballat en una oferta àmplia i transversal de casals d'estiu a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Diversos departaments han treballat en una oferta àmplia i transversal de casals d'estiu a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat disposarà aquest estiu d'un extens programa d'activitats de lleure per a infants i joves de la ciutat. L'Ajuntament ha treballat de manera 'transversal' en una 'proposta col·legiada' i 'contrarrellotge' que no exclogui cap família. En aquest sentit, el consistori destinarà 240.000 euros a ajuts directes per a infants i adolescents perquè puguin accedir a casals d'estiu i facilitarà espais i material per complir amb les restriccions que imposa la situació sanitària.

Les àrees d'Educació, Cultura, Esports, Joventut, Serveis Socials i Ciutadania, a més de la coordinadora d'AFES de Sant Cugat i diverses entitats esportives i de lleure de la ciutat han unit esforços perquè infants, adolescents i joves puguin gaudir d'una oferta d'activitats àmplia i diversa durant els mesos de juliol i agost. Una 'manera de treballar', ha assegurat la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert, en la qual volen insistir, malgrat que en aquesta ocasió la pandèmia de la Covid-19 hi hagi contribuït. Gibert ha definit la proposta, en concret, dels ajuts econòmics, com 'ambiciosa' per 'universalitzar' el dret al lleure educatiu.

La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, també ha agraït la tasca de tècnics i responsables d'aquesta programació 'transversal' en un estiu que ha qualificat de 'complicat'. Madrona, que ha detallat el programa d'activitats i la participació per part del consistori, ha assegurat que s'ha treballat per 'fer realitat' totes les propostes que els han arribat.

Les tinentes d'alcaldia Núria Gibert i Esther Madrona en roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia
Les tinentes d'alcaldia Núria Gibert i Esther Madrona en roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia


Coordinadora d'AFES
Des de la Coordinadora d'AFES de Sant Cugat, asseguren sentir-se 'poc acompanyats' per part de l'Ajuntament en el desenvolupament d'un projecte 'únic i innovador' d'unificar tota l'oferta de casals d'estiu de la ciutat. En un comunicat, expliquen que des del consistori van accedir a parlar només amb les presidències i no amb la comissió que preparava els casals i, en aquest sentit, no han accedit a l'acte de presentació. Afirmen que aquests casals 'no són municipals', malgrat comptar amb el suport de l'Ajuntament i emplacen l'administració a seguir-ne parlant de cara a l'any vinent. Des del consistori han explicat que 'han bolcat tota l'energia' perquè sortís bé i s'han mostrat oberts a treballar-ho més i amb més temps en properes edicions.

240.000 euros perquè 'cap infant ni adolescent es quedi sense casals
Des d'aquest dimarts i fins al 30 de juny es poden sol·licitar ajuts al web municipal i a l'OAC amb cita prèvia per al pagament del cost d'activitats de lleure durant l'estiu. Hi poden optar infants i adolescents nascuts entre el 2004 i el 2016 empadronats i residents a la ciutat que participin en activitats organitzades a la ciutat.

Oferta
  • Campus OMET. Els campus esportius municipals ofereixen una desena de modalitats diferents per a nens i nenes des dels 3 anys fins als 18 que es pot consultar al web de l'Oficina.
  • Casals d'estiu de la coordinadora d'AFES. Les famílies de les 12 escoles públiques de la ciutat han organitzat una proposta de prop de 500 activitats per a nens i nenes de Primària amb la coordinació de Paidós i la col·laboració de diverses entitats de la ciutat.
  • Colònies i campaments. El consistori també facilitarà la gestió i les mesures d'aquelles activitats que impliquin sortir de la ciutat.
  • Altres opcions. Una desena d'entitats i clubs esportius de la ciutat proposen campus, tallers i casals en diversos espais municipals. A més, l'Ajuntament ha activat 'mecanismes' per possibles reforços tant d'activitat física com lectiva donada la situació excepcional del final del curs escolar.


  • Suport municipal
  • Cessió d'espais municipals.
  • Compra inicial per valor de 10.000 euros de material de desinfecció i neteja.
  • Facilitar i coordinar l'ús d'espais de la via pública per a activitats a l'aire lliure.
  • Facilitar l'accés a activitats culturals i d'oci (Museu, Casa Aymat, OHJove, Teatre-Auditori...).
  • 120.000 euros en ajuts per fer front a les despeses de contractació per a complir les mesures de seguretat i higiene.
  • Ajuts a entitats per a la contractació de monitors especialitzats en infants amb discapacitat.





  • Núria Gibert

    L'aposta que fem és súmament ambiciosa. Passem l'any passat d'una partida de 40.000 euros a una aquest any de 240.000. L'objectiu és que tots els infants i adolescents que vulguin tinguin l'opció de gaudir de casals d'estiu.

    Esther Madrona

    Des de l'abril s'ha creat un grup de treball tècnic per aconseguir que totes les propostes que ens arribaven per impulsar aquest estiu fossin realitat. Ens vam posar a treballar perquè Sant Cugat pogués tenir una oferta d'allò més àmplia.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.