Demanen un any de llibertat vigilada per al santcugatenc menor d'edat detingut durant la vaga del 18-O

El grup de suport considera la petició un càstig per evidenciar la violència de la Policia Nacional


Temes relacionats

Retirades les mesures cautelars imposades al santcugatenc menor d'edat detingut durant la vaga del 18-O ( 9/des/19)

El santcugatenc detingut a Barcelona es querella contra la Policia Nacional per maltractaments ( 5/nov/19)


  • Comparteix:

El Guillem al centre de la imatge en un acte de suport / Foto: Cugat Mèdia

El Guillem al centre de la imatge en un acte de suport / Foto: Cugat Mèdia

La Fiscalia demana un any de llibertat vigilada per al Guillem, el menor santcugatenc detingut durant la vaga general del 18 d'octubre a Via Laietana. En el seu escrit d'acusació també reclama una ordre d'allunyament de la prefectura de la Policia Nacional a Barcelona d'una quarantena de dies. El Guillem està acusat de desordres públics i atemptat contra l'autoritat després de ser detingut durant les càrregues policials durant les protestes d'aquell dia, una imatge -marcada per la dessuadora taronja que portava el jove- que es va viralitzar a les xarxes socials .

El Guillem compta amb un grup de suport que defensa la seva absolució i la retirada de tots els càrrecs. L'advocada del jove santcugatenc, Norma Pedemonte, considera que 'no hi ha cap tipus de prova indiciària per haver arribat fins aquí'. Pedemonte critica 'que fiscalia s'atreveixi a donar per vàlid el relat de la Policia Nacional que el Guillem arrenca llambordes i les llença als agents' després d'haver vist les imatges de les càrregues.

A més, el jove va interposar una querella contra, com a mínim, vuit agents de la Policia Nacional, els que s'ha pogut identificar, per maltractaments. Ara falta que el jutjat l'admeti a tràmit.

Pedemonte explica que el judici podria tenir lloc després de l'estiu, ja que en els casos amb menors sol haver-hi més celeritat. En tot cas, abans del període vacacional tindrà lloc una compareixença on es dona la possibilitat d'arribar a un acord sense judici.

El grup de suport reitera que es va tractar d'una detenció 'desproporcionada i absolutament injustificada'. Segons va explicar el Guillem en una carta, el 18 d'octubre estava assegut a la Via Laietana en una protesta pacífica i cívica quan els agents el van agafar en una càrrega perquè estava guardant un paquet de mocadors a la motxilla després de deixar-n'hi un a un company. Va alertar de cops, insults i humiliacions diverses dels agents durant les 24 hores que va estar detingut. Després va quedar en llibertat vigilada amb mesures cautelars, com la de no poder acostar-se a menys de 200 metres de la Prefactura de la Policia Nacional de Via Laietana, que després van ser retirades pel jutge.




Norma Pedemonte

Que fiscalia s'atreveix a donar per vàlid el relat de la Policia Nacional havent vist les imatges... No és que demanem l'absolució, és que arribarem fins al final perquè no té cap tipus de sentit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.