Arcadi Oliveras (UniPau): 'Parlar de salut pública i parlar de la situació actual de la gent és parlar de pau'

El Curs d'Estiu estarà dedicat a l'ànalisi polític, social i econòmic de la pandèmia derivada de la Covid-19


  • Comparteix:

Imatge d'una xerrada del Curs d'Estiu d'Unipau 2019 / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge d'una xerrada del Curs d'Estiu d'Unipau 2019 / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El Curs d'Estiu de la Universitat de la Pau, que enguany ha adaptat la seva temàtica a la pandèmia derivada de la Covid 19, posarà el focus en la mort, la solitud, el dol, el patiment de les classes socials més desfavorides derivat de la situació actual i la reducció de recursos al sector sanitari. L'organització espera que el centenar d'inscrits habituals es mantingui tot i el canvi de format, que passarà a ser online del 6 al 8 de juliol.

ESCOLTA-HO

"Acostumem a parlar de la pau com l'absència de guerra. Però hi ha més àmbits i un d'ells és la salut pública. No es podia deixar passar la oportunitat del Curs d'Estiu per a detallar els efectes de la pandèmia", ha explicat Arcadi Oliveras, president de l'Universitat de la Pau, en una entrevista al magazín 'Sant Cugat a fons'. "Hem intentat resistir-nos fins al final per matenir el format de sempre", ha afegit Neus Sotomayor, directora d'UniPau.

Enguany, malgrat el canvi d'un format que passarà a ser online, el Curs d'Estiu ha volgut centrar-se en la pandèmia i deixar per l'any vinent la temàtica que ja estava preparada per aquest juliol. Per a Oliveras i Sotomayor, la pandèmia ha posat en evidència les debilitats del sistema i la vulnaberabilitat de les persones. D'aquesta manera, les xerrades posaran el focus sobre les causes, sobre les consequències però també sobre què ha de canviar en el futur proper. Les xerrades, que es faran per l'aplicació Zoom, se separaran en tres temàtiques: l'anàlisi ambiental centrat en l'urbanocentrisme i la necessitat del canvi de la relació amb la natura, l'anàlisi econòmic centrat en com el capitalisme influeix en aquesta situació i quin és el canvi necessari en aquest sentit, i l'anàlisi social que incidirà en l'accés a la sanitat i perquè s'han fet pal·leses totes aquestes desigualtats.

Tot i la falta de contacte humà, que serà impossible de suplir en aquesta edició del Curs d'Estiu, Arcadi Oliveras i Neus Sotomayor esperen recuperar les activitats presencials ben aviat. Les persones que es vulguin inscriure ho han de fer al formulari del web de la Universitat.






Arcadi Oliveras

"És evident que, a hores d'ara, un element important en temes de pau és el de la salut pública i la situació de la gent en aquest moment"

Neus Sotomayor

"Vam pensar que no era oportú fer el Curs d'Estiu amb les condicions de sempre perquè les condicions de les nostres vides no són les de sempre"



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.