Nova normalitat a Sant Cugat: s'aixequen els límits d'aforaments i es manté la distància interpersonal

Cal utilitzar la mascareta quan no es pot garantir la distància de seguretat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Els límits d'aforament als espais tancats i a l'aire lliure s'han acabat. Des d'aquest dijous a mitjanit la norma general en aquesta fase de represa és garantir la distància de seguretat entre persones. En concret, de 2'5 metres quadrats per persona, que equival al metre i mig aplicat fins ara.

Així, s'aixequen les restriccions aprovades dijous passat que establien un 50% de l'aforament per als espais tancats i del 75% a l'aire lliure. Tot i així, es mantenen algunes limitacions.

Espais tancats
En els espais tancats, la normativa del govern de la Generalitat fixa la necessitat de sectoritzar la zona, amb control d'accés i sortides independents, però limita el nombre màxim de persones a 1.000, que es pot doblar si hi ha localitats preassignades. La distància de seguretat es pot rebaixar si es fa ús de la mascareta, es porta un registre d'assistents o hi hagi preassignació de localitats, i es prevegin mesures de circulació dels assistents que evitin les aglomeracions en els creuaments o punts de més afluència.

A més, en el cas dels establiments d'hostaleria i restauració, el govern demana que es fomenti la prereserva.

Espais a l'aire lliure
Pel que fa als espais a l'aire lliure, la distància interpersonal de seguretat pot rebaixar-se en cas de portar mascareta, que hi hagi un registre d'assistents o preassignació de localitats i o que es reguli la circulació per evitar aglomeracions en els creuaments i els punts de més freqüència. També en cas que s'estableixen espais sectoritzats amb control de fluxos d'accés i sortides independents i no permeables entre si per a un màxim de 2.000 persones, que poden arribar a les 3.000 si són amb seients preassignats.

Congressos i fires
En congressos, fires i actes similars, la resolució estableix que es podran fer sempre que el nombre d'assistents s'ajusti a l'aforament del lloc a partir de la superfície de seguretat de 2,5 metres quadrats per persona. Caldrà portar un registre d'assistents, promoure mesures de circulació, controls de fluxos d'accés i sortida, i posar a disposició dels assistents aigua i sabó, o gels hidroalcohòlics. La superfície de seguretat es podrà rebaixar si es fa ús de la mascareta i si se sectoritza l'espai, amb control d'accés i de sortida independents, que han de ser d'un màxim de 1.000 persones o fins a 2.000 quan se situïn en seients preassignats.

Aquestes mesures s'afegeixen a les decretades amb l'entrada en vigor de la fase de represa, gestionada ja per la Generalitat, i l'aixecament de l'estat d'alarma.


  • Amb l'entrada a la fase de la represa, s'han eliminat les restriccions de mobilitat dins del país.
  • Amb la fi de l'estat d'alarma, també es pot viatjar a les altres comunitats autònomes.



  • S'ha eliminat el límit de persones per reunió. Es poden fer preferentment entre persones que mantenen contacte proper, sense generar aglomeracions.
  • Tot i l'eliminació de les restriccions, cal respectar les normes de protecció individual.
  • Es permet la pràctica esportiva no professional amb les mateixes indicacions.



  • Es fixa la distància interpersonal de seguretat en 1,5 metres.
  • És exigible tant en l'àmbit laboral com entre individus que no mantenen contacte proper molt habitual.
  • L'ús de mascareta és obligatori si no es pot garantir la distància de seguretat.



  • La resolució fixa l'ús obligatori de mascareta per als majors de sis anys a la via pública, espais a l'aire lliure i espais tancats oberts al públic sempre que no sigui possible mantenir una distància d'1,5 metres.
  • Es manté l'obligatorietat de la mascareta en el transport de viatges per carretera o per ferrocarril, excepte si tots els ocupants del vehicle són persones que tenen un contacte molt habitual.
  • L'ús de mascareta no serà exigible en el cas de l'exercici físic esportiu a l'aire lliure, en supòsits de força major o quan la naturalesa de les activitats d'ús de la mascareta sigui incompatible. També en queden exemptes les persones que pateixin una malaltia o dificultat respiratòria que es pugui veure agreujada per aquesta utilització.



  • Els parcs infantils poden reobrir arreu del territori català, però s'han de prendre mesures de seguretat, com portar mascareta i mantenir la distància de seguretat.
  • També han reobert aquests dies altres equipaments locals com les biblioteques i els museus



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.