Sant Cugat i Valldoreix, orgulloses amb el col·lectiu LGTBI+

La bandera irisada oneja a Sant Cugat i a Valldoreix


Temes relacionats

Sant Cugat es vesteix de colors per visualitzar l'orgull LGTBI+ (23/jun/20)

Suport municipal de Sant Cugat al Dia Internacional de l'Orgull LGTBI (16/jun/20)


  • Comparteix:

Imatge de la bandera a la plaça de la Vila de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la bandera a la plaça de la Vila de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament de Sant Cugat i l'EMD de Valldoreix fan onejar la bandera de l'arc de Sant Martí en suport al col·lectiu LGTBI+. En el cas de Sant Cugat, la insígnia s'ha ubicat a la plaça de la Vila, i a Valldoreix a la rotonda davant la seu. Amb aquest gest, les dues administracions se sumen al Dia Internacional de l'Orgull LGTBI+, que té lloc aquest diumenge.



Sant Cugat celebra aquesta setmana l'orgull LGTBI+ i ho fa, per primera vegada, amb accions simbòliques i una campanya comunicativa amb vídeos que tenen l'objectiu de visibilitzar el col·lectiu i les diversitats afectives i de gènere. A través del Servei d'Atenció Integral (SAI) de l'Ajuntament, s'ha elaborat un programa específic per reclamar la igualtat i mostrar Sant Cugat com una ciutat 'orgullosa i diversa'.

Una expressió que es pot veure des d'aquest divendres amb la bandera que oneja a la plaça de la Vila, però també al mobiliari urbà. S'han pintat cinc bancs amb els colors de la bandera LGTBI+ i també s'han canviat les figures d'alguns semàfors per parelles diverses. A més, s'il·luminarà amb llum multicolor la façana de l'Ajuntament de divendres a diumenge.

Així, l'Ajuntament dona compliment a una declaració institucional aprovada pel ple, amb la qual el consistori fa costat a les reclamacions del Consell Nacional LGTBI.



A Valldoreix, a més de la bandera, també s'ha llegit un manifest reivindicatiu de respecte a la diversitat sexual i de gènere i d'eradicació de qualsevol discriminació LGTBIfòbica.

Ni a Sant Cugat, ni a Valldoreix, les banderes s'han ubicat a les façanes de les seus consitorials.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.