L'ATM compensarà a partir de l'1 de juliol els títols de transport integrats no utilitzats durant l'estat d'alarma

El procediment serà automàtic si no s'han fet servir des del 14 de març i a través d'un formulari en cas que sí


  • Comparteix:

L'ATM calculta que hi ha uns 600.000 títols per compensar / Foto: Cugat Mèdia

L'ATM calculta que hi ha uns 600.000 títols per compensar / Foto: Cugat Mèdia

L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) compensarà a partir de l'1 de juliol els 600.000 títols de transport integrats que calcula que no s'han utilitzat durant l'estat d'alarma per la Covid-19. En el cas dels títols estrenats abans del 14 de març i que han caducat durant el confinament sense ser utilitzats, els usuaris podran recuperar tots els dies o viatges perduts introduint el títol a qualsevol validadora d'accés a la xarxa de transport que imprimirà una nova data de caducitat. Els usuaris que sí que han utilitzat els seus títols durant el confinament hauran de fer una sol·licitud telemàtica. Un cop valorada, si és el cas, obtindran un títol compensatori a partir de l'1 de setembre. Els dos sistemes es gestionaran telemàticament.

L'ATM calcula que hi ha uns 600.000 títols a compensar, dels que la majoria, uns dos terços, seran compensacions automàtiques. En tots els casos les validacions es faran de manera telemàtica per evitar aglomeracions de gent en els punts d'atenció personalitzada.

Segons ha explicat el director general de l'ATM, Pere Torres, en el cas de les compensacions automàtiques els usuaris només hauran d'introduir la targeta caducada en qualsevol validadora d'accés a la xarxa de transport i el sistema imprimirà en el títol una nova data de caducitat, de manera que recuperarà tots aquells dies o viatges que no va poder utilitzar des del 14 de març.

En els títols mensuals (T-usual, T-grup i T-familiar) el requisit perquè es produexi l'ampliació automàtica de caducitat és que el títol s'estrenés abans del 14 de març i no es fes servir entre el 14 de març i l'11 d'abril. Pel que fa als títols trimestrals (T-jove, T-trimestre i T-70/90 FM/FN), el requisit és que el títol s'estrenés abans del 14 de març i no es fes servir entre el 14 de març i el 10 de juny.

Des de l'ATM recorden que la nova data de validesa dels títols començarà a comptar un cop es validin i, en aquests sentit, recomanen que no s'executi el procediment de recuperació de dies fins el moment que es necessiti el títol, ja que es disposarà de tot el 2020 per fer ús d'aquest procediment de compensació.

Per als casos de persones que sí que van utilitzar els seus títols de transport durant el confinament, un cop aprovat l'estat d'alarma, per motius laborals o de serveis essencials, l'ATM ha habilitat un formulari dinàmic en un web específic, on cal registrar les dades de cada títol i persona, que permetrà analitzar, cas per cas, el dret de compensació. El formulari demanarà, entre d'altres, la imatge del títol a compensar per ambdues cares, per obtenir les dades precises d'utilització, a més de documentació personal i laboral que certifiqui la pertinença a un servei essencial, si s'escau.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.