Taques a la pell per l'exposició solar? Es poden evitar

El cap de Dermatologia de l'Hospital Universitari General de Catalunya recomana acudir a un especialista en cas de dubtes


  • Comparteix:

Imatge de la façana de l'Hospital General Universitari de Catalunya / Foto: HGUC

Imatge de la façana de l'Hospital General Universitari de Catalunya / Foto: HGUC

Amb l'exposició al sol, habitual durant els mesos d'estiu, la pell pateix i acaben sortint taques. Segons el cap de Dermatologia de l'Hospital Universitari General de Catalunya, Joan Manuel Moreno, en general, no són perilloses i no generen un problema de salut però és necessari revisar-les amb especialistes. Moreno també recorda la importància de la protecció solar tant amb crema com amb roba.

Amb els anys, la pell va adquirint un excés de melatonina com a mecanisme de defensa i això provoca les taques. I s'ha d'anar amb compte per dues raons: poden amagar un melanoma o la pell ha rebut massa càstig del sol. En general són benignes però, per seguretat, el doctor Moreno ofereix diverses maneres per desfer-se'n. La primera, ja exposada, és l'ús de protector solar, preferentment comprat a la farmàcia, i la segona és l'ús de la roba en forma de barrets gorres, etc. A més, des de l'HUGC, recomana l'ús del làser dermatològic, que és una mesura molt eficient i precisa contra les taques.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.