FGC instal·larà pantalles acústiques al tram del Pla de la Pagesa

Les pantalles s'instal·laran a 300 metres de via del ramal que surt de l'estació del centre cap a Terrassa


Temes relacionats

L'alcaldessa portarà al ministeri de Foment la reivindicació de pantalles acústiques a Mas Gener (18/jun/20)

Ferrocarrils instal·larà pantalles acústiques per aïllar el soroll i les vibracions del pas dels trens ( 5/feb/20)


  • Comparteix:

Les pantalles acústiques mitigaran el soroll del tren al Pla de la Pagesa / Foto: FGC

Les pantalles acústiques mitigaran el soroll del tren al Pla de la Pagesa / Foto: FGC

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) instal·larà pantalles acústiques al tram del ramal que va de l'estació del centre de Sant Cugat cap a Terrassa. Aquesta instal·lació, que té l'objectiu de mitigar el soroll que fa el pas dels trens, es farà al cantó del barri del Pla de la Pagesa i ocuparà uns 300 metres. Les obres, pressupostades en 1,1 milions d'euros, comencen dilluns de la setmana que ve i duraran 11 mesos.

Les pantalles tindran una altura de poc més de tres metres i estan formades per panells fonoabsorbents de cinc metres d'amplada de formigó porós, que ajuda a absorbir l'impacte sonor. Ara bé, l'obra no es quedarà aquí, ja que també s'allargarà la vorera del carrer de l'Andana, que permetrà unir la sortida de l'estació amb el pas sota el pont de l'avinguda Enllaç. Això servirà per evitar que els vianants hagin d'anar per la calçada o passar a la vorera de l'altre costat.

Una vegada s'instal·lin les pantalles, també es plantarà vegetació per reduir l'impacte visual d'aquest nou element. Es mantindran arbres que ja hi eren i s'hi plantaran de nous. Així, està prevista la plantació d'una seixantena d'arbres de 14 espècies diferents i més de 8.000 arbustos i plantes entapissants de 22 espècies.

Les obres, que es faran sobretot de dia, no tindran cap afectació en el servei de FGC. Ara bé, provisionalment s'hauran d'eliminar alguns aparcaments del carrer Andana (això no afecta ni les places per a persones amb mobilitat reduïda ni a la parada de taxis) i eventualment es limitarà el trànsit en un tram del camí de Can Gatxet. La companyia ferroviària donarà els detalls d'aquestes afectacions properament.

Detalls dels treballs
Detalls de les obres / Foto: FGC
Detalls de les obres / Foto: FGC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.