El tercer grau per a Raül Romeva, a tocar

Les juntes de tractament proposen el tercer grau per als presos independentistes, que haurà de ratificar el departament de Justícia


  • Comparteix:

Les juntes de tractament dels centres penitenciaris de Lledoners, Puig de les Basses i Wad Ras han proposat classificar en tercer grau els presos independentistes condemnats pel Tribunal Suprem. La proposta de canvi de règim per a tots ells s'ha pres per unanimitat i a partir d'ara la Secretaria de Mesures Penals del Departament de Justícia té un període màxim de dos mesos per confirmar o no aquesta proposta.

Si s'accepta, el santcugatenc Raül Romeva, Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Dolors Bassa, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez passaran a un règim de semillibertat i previsiblement només hauran d'anar a dormir a la presó entre setmana. A més, disposaran de 48 dies de permís cada any, 12 més dels que disposaven en el règim al qual s'acollien actualment.

El departament de Justícia ha defensat que les juntes, que revisen la classificació penitenciària cada sis mesos, prenen 'decisions tècniques'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.