Animals domèstics i el risc de la calor

El Cau Amic ofereix recomanacions per protegir els peluts de les altes temperatures


  • Comparteix:

Els gossos necessiten un cop de mà per suportar la calor / Foto: Jack Geoghegan (Pexels)

Els gossos necessiten un cop de mà per suportar la calor / Foto: Jack Geoghegan (Pexels)

Els animals domèstics pateixen també intensament la calor i especialment els descuits dels propietaris. Cal tenir-los sempre presents i protegir-los el màxim possible de les altes temperatures. Passejos curts i per l'ombra en hores de més calor i refrescar-los per evitar cops de calor. En el cas de detectar-ne un, quan l'animal camina de manera erràtica com marejat, cal ajudar-los a baixar la temperatura però no sobtadament, sino amb petites aplicacions de fred, com han explicat els membres del Cau Amic Francesc Codonyés i Rosa Marie Marquès al 'Sant Cugat a fons', on han ofert consells per afrontar aquests mesos amb animals.

La importància de l'ombra
Deixar animals tancats a la intempèrie en un espai on no hi hagi ombres els pot provocar greus problemes de salut. Cal preparar el lloc on passaran la major part del dia perquè tinguin zones arrecerades per protegir-se de la calor.

Hidratació correcta
Cal assegurar-se que els animals tindran accés a aigua fresca durant tot el dia. Per això, és convenient deixar-los més d'un recipient d'aigua per si accidentalment en tomben un. En el cas dels gats, que solen beure menys aigua, la protectora assenyala que pot ser bona idea deixar un glaçó a l'abeurador perquè els serveix per refredar l'aigua i 'com a joguina'. Ara, Francesc Codonyés ha advertit que 'val més posar una tovallola a sota'.

No passejar a hores de màxima calor
S'ha d'evitar al màxim possible passejar els gossos en hores de màxima calor i, en cas que sigui inevitable, les sortides han de ser curtes. A més, cal tenir en compte els gossos també en espais com les platges. 'Si nosaltres portem para-sol per protegir-nos, també n'hem de dur pels animals', adverteix Codonyés.

No deixar-los al cotxe amb les finestres trencades
Els membres de la protectora han insistit en la importància de no deixar mai un gos amb les finestres tancades en un cotxe, 'encara que siguin cinc minuts'. En cas de trobar un gos en aquesta situació, recomanen trucar a la policia, ja que trencar les finestra d'un cotxe aliè 'pot tenir conseqüències legals'.

Draps humits per als gats
Els gats també pateixen la calor i és probable que els trobem menys actius durant els mesos de calor. Tot i que tendeixen a estar a casa i tenen menys situacions complicades que els gossos, Codonyés ha recomanat també passar-los un drap humit de tant en tant per refrescar-los si la temperatura és molt alta.




Francesc Codonyés

Hem de comptar que ells també passen calor, de manera diferent. Hem de fer el mateix però amb precaucions, perquè els cops de calor estan a l'ordre del dia i són molt perillosos, poden arribar a ser mortals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.