La conjuntivitis i l'estiu, un mal negoci

El clor de les piscines i l'exposició excessiva als raigs UV no ajuden als ulls


  • Comparteix:

Imatge d'un passadís de l'Hospital Universitari General de Catalunya / Foto: HUGC

Imatge d'un passadís de l'Hospital Universitari General de Catalunya / Foto: HUGC

L'estiu pot arribar a ser un agreujant per a les conjuntivitis. L'època de l'any actual és propensa a què l'ull estigui més en contacte amb el clor de les piscines, amb els rajos ultraviolats del sol i amb les tovalloles, que són un element que afavoreix la transmissió dels virus. Des del Servei d'Oftalmologia de l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC), es recomana que sempre que es tingui un lleuger símptoma s'acudeixi a l'oculista per descartar mals majors.

La conjuntivitis és una de les afeccions més freqüents de l'ull i afecta la membrana que recobreix la part interior de la parpella i la zona blanca. Es divideixen en dos grups segons les causes: les que són produïdes per un agent infecciós com, per exemple, un bacteri (representen un 30%), i les que no. I dins d'aquest segon grup se separen les irritatives, les traumàtiques i les al·lèrgiques.

És important prevenir el contagi d'una altra persona infectada i el contacte directe amb llençols, tovalloles, llapis d'ulls... Sigui com sigui, quan hi hagi símptomes de qualsevol mena de conjuntivitis, és aconsellable consultar un al·lergòleg o oftalmòleg.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.