Els comerciants de Coll Favà demanen més policia per frenar els atracaments al barri


  • Comparteix:

L'alcalde recorda que la competència és de la policia estatal, que està mancada d'efectius

L'alcalde recorda que la competència és de la policia estatal, que està mancada d'efectius

Un grup de comerciants de Coll Favà han enviat una carta a l'alcalde reclamant més presència policial per aturar l'onada de robatoris que es produeixen des de fa temps en aquest barri barri. De la seva banda l'alcalde, Lluís Recoder, ha assegurat que s'extremarà la vigilància a la zona però ha recordat que la responsabilitat principal de garantir la seguretat ciutadana és de la policia estatal, un cos que presenta una important manca d'efectius a la nostra ciutat.

Una trentena de comerciants de Coll Favà, amb el suport de l'associació de veïns del barri, ha demanat a l'equip de govern que incrementi la presència policial a la zona per millorar la seguretat i posar fre als atracaments en botigues i vivendes que, segons els afectats, es produeixen cada vegada més sovint en aquesta zona.

Els comerciants denuncien que en els últims anys la majoria dels comerços de Coll Favà han patit robatoris, alguns dels quals han estat protagonitzats per individus que han utilitzat armes blanques per intimidar. A més, els afectats expliquen que les característiques del barri els fan més vulnerables i faciliten els robatoris. Sentim un dels comerciants afectats i veí de Coll Favà, Josep Queraltó.

Josep Queraltó

Estem preocupats i tenim por. Demanem a l'Ajuntament que posi presència policial al barri. És un barri molt obert i fàcil d'atracar, i nosaltres estem desatesos.


L'últim robatori es va produir fa pocs dies a la cafeteria Gina, on uns desconeguts van rebentar la persiana del local a les 3 de la matinada i es van endur la recaptació de la caixa. Anteriorment, altres comerços del barri, com el forn de pa, la floristeria, la perruqueria, la parafarmàcia i el celler, també van patir atracaments, en alguns casos de forma repetida.

Des de l'equip de govern, l'alcalde, Lluís Recoder, s'ha mostrat preocupat per aquests robatoris, tot i que ha recordat que l'índex de delinqüència a Sant Cugat és baix. Lluís Recoder ha assegurat que s'incrementarà la vigilància en aquesta zona i que la Junta Local de Seguretat també seguirà treballant, però ha volgut recordar que la responsabilitat principal de garantir la seguretat ciutadana és de la policia estatal i que aquest cos continua presentant una important manca d'efectius a la nostra ciutat. L'escoltem.

Lluís Recoder

Els fets són lamentables i ens obliguen a mantenir la guàrdia alta, tant a la policia local com a la Junta Local de Seguretat. Però hem d'insistir al govern de l'Estat que augmenti els efectius de la policia estatal.


Lluís Recoder ha subratllat que al novembre del 2006, quan els Mossos d'Esquadra es despleguin a la nostra ciutat, els nombre d'efectius que actualment té la policia estatal es multiplicarà per dos. Mentrestant però, l'alcalde ha reiterat la necessitat que el govern de l'Estat faci els deures i garanteixi que el nombre d'efectius d'aquest cas de policia a Sant Cugat s'incrementi fins a complir la ràtio fixada pel propi Ministeri d'Interior.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.