Neix Acompanya'm, una entitat que vol guiar famílies amb fills amb discapacitat

L'associació la formen pares amb certa experiència que volen oferir la seva ajuda a debutants


Temes relacionats

Acompanya'm neix per alleugerir el pes per a les famílies amb persones amb discapacitat ( 8/oct/19)


  • Comparteix:

Acompanya'm s'ha presentat públicament en un acte al Celler Modernista / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Acompanya'm s'ha presentat públicament en un acte al Celler Modernista / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La plataforma Acompanya'm s'ha presentat aquest dimarts al Celler Cooperatiu. La iniciativa neix per satisfer la necessitat d'ajudar famílies de fills amb discapacitat. L'entitat posa a la seva disposició l'experiència i les eines per superar un sotrac de vida molt important. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha mostrat el seu suport a la plataforma i ha recordat que l'Ajuntament està disposat a oferir qualsevol ajuda. Acompanya'm ha reivindicat la necessitat d'una escola d'educació especial per a la ciutat i d'una figura que faci d'enllaç entre el consistori i l'associació.

'Com a govern ja era un repte pendent, però després d'aquestes reivindicacions encara més; el compromís hi és i treballarem de la mà de l'entitat ', ha dit Ingla. A més, la republicana ha felicitat Acompanya'm per l'empenta i la iniciativa de fer visible 'la realitat de persones diferents'. La plataforma, que tot just viu els primers dies de vida, preveu tenir una seu social el proper mes de setembre. Aleshores, també es faran una formació de pares, una primera assemblea i una trobada de famílies.

Acompanya'm neix per sumar forces amb Catalonia Fundació Creativa, el taller Jeroni de Moragas i GURU, altres entitats santcugatenques que lluiten per aconseguir més qualitat de vida per a les persones amb discapacitat. En aquest cas, la nova plataforma pretén no deixar sols els pares que tot just s'enfronten al cop que suposa assumir la discapacitat del seu fill. 'Les famílies necessiten escalf i ajuda per prendre decisions. Nosaltres som famílies que hem passat per moltes etapes i estem en disposició de poder ajudar', ha explicat Ferran Felius, president d'Acompanya'm. Aquestes fases la plataforma les bateja amb el nom de 'debuts'. 'N'hi ha sis, que condueixen la família des del moment que canvia la situació i on s'han de prendre les decisions fins que s'aconsegueix sobreviure', ha explicat Lluís Godayol, vicepresident de l'entitat.

Tant Acompanya'm com l'Ajuntament han mostrat bona entesa i la voluntat de lluitar perquè Sant Cugat sigui 'un model de ciutat en matèria de discapacitat'.




Ferran Felius

Les famílies necessiten escalf i ajuda per prendre decisions. Nosaltres som famílies que hem passat per moltes etapes i estem en disposició de poder ajudar

Mireia Ingla

Ho estudiarem. En tot cas, és un repte pendent com a govern. El compromís hi és



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.