L'AFA de La Mirada, 'alleugerida' amb l'inici d'obres però 'atenta' perquè es compleixin els terminis

Les obres d'adequació del parc del Patufet, a Volpelleres, ja han començat i està previst que els mòduls s'instal·lin a finals d'agost


Temes relacionats

En marxa la instal·lació dels nous mòduls de l'escola La Mirada (13/jul/20)

Els arbres més significatius del bosc de Volpelleres que no es puguin mantenir dins el recinte de La Mirada es trasplantaran (26/jun/20)

Arrenquen les obres per instal·lar els nous mòduls de La Mirada ( 9/mar/20)

L'AV de Volpelleres proposa espais alternatius per evitar que els mòduls de La Mirada se separin (22/gen/20)


  • Comparteix:

Les obres a la zona on s'ubicaran els mòduls, a Volpelleres, han començat aquest juliol / Foto: Ajuntament

Les obres a la zona on s'ubicaran els mòduls, a Volpelleres, han començat aquest juliol / Foto: Ajuntament

L'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) de La Mirada es mostra 'alleugerida' després que les obres d'adequació de la zona on han d'instal·lar-se els nous mòduls hagin començat quan estava previst. Les famílies seguiran, això sí, atentes al compliment dels terminis, tant per als mòduls que han d'entrar en funcionament el curs vinent com dels tràmits per a la construcció del nou edifici, i alerten que els marges si hi ha qualsevol endarreriment són molt curts.

El tresorer de l'associació, Jordi Sànchez, ha explicat a Cugat Mèdia que les converses amb l'Ajuntament 'són fluïdes darrerament', i que tenen 'el seu compromís' perquè les instal·lacions no pateixin més endarreriments. Assegura que el fet que l'alumnat estigui en una escola 'provisional' durant tants anys afecta, per manca d'infraestructures i perquè no es compleixen 'els mínims exigibles'. De cara al curs vinent i en relació amb la pandèmia de la Covid-19, també els 'preocupa la improvisació i la manca de previsió' del departament d'Educació i esperen 'més canvis' per al setembre. Tot i així mantenen la 'fe' en què les instal·lacions estiguin preparades per a l'inici del curs.

El veïnat, molest perquè se'ls mantingui al marge
El veïnat, això sí, demana que el govern li consulti els propers moviments per participar de les decisions que afecten el barri, com la ubicació d'aquests mòduls. El president de l'Associació de Veïns de Volpelleres, Alberto Valcarce, ha assegurat a Cugat Mèdia que el 'desconeixement' de les accions i el fet que no es compti amb ells ha causat 'tensió, crispació i malestar'. Segons Valcarce, la instal·lació dels mòduls en una zona 'cèntrica' del barri pot comportar problemes de mobilitat. De fet, des de l'associació han proposat formar part d'un grup de treball que revisi el procés d'instal·lació dels mòduls i també de la construcció i les obres del nou edifici, que s'ha d'ubicar al bosc de Volpelleres.




Alberto Valcarce

A les famílies de la Mirada se'ls va voler donar una solució ràpida, però sense consultar-ho amb els veïns. Per això no demanem a l'Ajuntament que faci coses, sinó que abans de fer-les les consulti amb els veïns. Els hem fet la proposta de fer grups de treball perquè no passi el que ha passat, que els veïns es troben en situacions que creen tensió, crispació i malestar.

Jordi Sànchez

Ens sentim alleugerits i tranquil·litzats en veure que han començat les obres en el temps que ens van dir. Tenim el compromís i converses fluïdes amb l'Ajuntament darrerament. Cal dir també que està previst que els mòduls arribin a finals d'agost i en cas d'un petit retràs ens trobarem començant el curs fora de l'escola, i això és preocupant perquè són marges molts curts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.