Els CAP de Sant Cugat, preparats per a possibles rebrots

Els centres mantenen una dotació especial per atendre malalties respiratòries i les residències de la ciutat


  • Comparteix:

L'entrada del CAP de la Mina / Foto: Cugat Mèdia

L'entrada del CAP de la Mina / Foto: Cugat Mèdia

Els Centres d'Atenció Primària (CAP) de Sant Cugat mantenen l'alerta davant de possibles rebrots i segueix amb dotacions especials per atendre persones amb malalties respiratòries i per a les residències d'avis de la ciutat, que es podrien ampliar en cas de necessitat. Ho ha explicat a Cugat Mèdia la directora del CAP Sant Cugat, Raquel Hernández, que ha remarcat que la situació a la ciutat és bona, la setmana passada es van detectar quatre positius, però estan preparats per ampliar la plantilla i la dotació si es complica.

Ja fa setmanes que els CAP, gestionats per Mútua Terrassa, han intentat tornar a la normalitat després de les mesures especials que es van prendre a la ciutat i la centralització de l'atenció de coronavirus al de la Mina. De moment, tot segueix el seu curs, però Hernández ha assenyalat que no es pot descartar que en un futur proper es doni una situació similar a la d'altres municipis de l'àrea metropolitana, com l'Hospitalet de Llobregat, per la 'gran mobilitat' que hi ha entre aquestes poblacions.

Per evitar-ho, Hernández demana la col·laboració de la ciutadania per mantenir els contagis sota control respectant les mesures de seguretat i comunicant de seguida qualsevol cas perquè es puguin fer els testos als seus contactes més propers. Així, es podrà tenir coneixement de possibles cadenes de contagi i evitar la transmissió comunitària.

Els CAP per tant, mantenen àrees especials d'atenció a malalties respiratòries i tenen preparat un dispositiu per ampliar la plantilla si és necessari. També tenen a punt tests PCR per poder fer detecció i seguiment de casos. Precisament, ha assenyalat Hernández, el descans dels sanitaris ha estat el gran repte per als gestors dels CAP de la ciutat després de l'estrés dels mesos més complicats de la pandèmia. Mantenir l'alerta i poder donar vacances als treballadors ha estat un trencaclosques, però de moment Hernández està confiada de la capacitat de resposta del servei sanitari de la ciutat.


Raquel Hernández

La situació està més controlada que l'àrea de Barcelona i l'Hospitalet. La setmana anterior vam tenir quatre positius, no estem en aquesta situació però perquè continuï així s'ha de treballar molt en els casos i els contactes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.