El nombre de senglars a Collserola es recupera, com demostren les batudes autoritzades de caça


  • Comparteix:

Fins ara, s'han caçat 16 exemplars a Sant Cugat, el doble que l'any passat

Fins ara, s'han caçat 16 exemplars a Sant Cugat, el doble que l'any passat

La població de senglars al Parc de Collserola s'ha recuperat en l'últim any, fins assolir un nivell poblacional comparable al d'altres zones de Catalunya. Així es desprén del nombre de captures registrades en la present campanya de caça de senglars, que fins ara ha servit per capturar una seixantena d'exemplars, el doble que l'any passat.

Des del passat mes d'octubre i fins el febrer, està oberta la campanya de batudes autoritzades de porc senglar a 7 àrees privades de caça de Collserola. L'objectiu fonamental d'aquestes batudes és fer un control poblacional de la colònia de senglars, que en els últims anys havia patit una davallada notable al Parc de Collserola. Ara, però, sembla que el nombre de senglars es torna a recuperar, fins arribar a uns nivells de població comparables als d'altres zones de Catalunya.

Les dades extretes de les batudes de control avalen aquesta interpretació. I és que, de moment, s'han capturat una seixantena d'exemplars a tot el Parc de Collserola. Pel que fa a Sant Cugat, ja s'han fet tres batudes, que han servit per caçar 16 senglars, prop del doble que l'any passat. Ho explica el cap de servei de Medi Natural del Parc de Collserola, Lluís Cabañeros.

Lluís Cabañeros

Les batudes serveixen per fer un control poblacional. A Sant Cugat hi ha una àrea privada de caça on s'han fet ja 3 batudes. S'han caçat 16 exemplars, el doble que l'any passat.


Tot i l'augment general de la població de senglars a Collserola que es va observar durant la dècada dels noranta, es tracta d'una espècie que pateix importants fluictuacions en el nombre d'exemplars. Si bé a Collserola s'havia detectat una reducció important en els darrers anys, actualment els nivells de població s'han recuperat, com demostren les batudes de control de població. Sentim Lluís Cabañeros.

Lluís Cabañeros

Enguany ha crescut el nombre de captures respecte l'any passat, quan hi va haver 30 captures en tota la campanya. Ara, a mitja campanya, ja en portem unes 60. Això indica l'augment de població.


Davant d'aquesta situació, des del Parc de Collserola recorden que no s'ha de donar menjar als senglars de la serra, perquè sinó els animals s'acostumen a conviure amb els humans i poden provocar problemes als nuclis urbans. A més, els senglars semidomesticats, és a dir, els que estan acostumats a viure amb les persones, són irrecuperables per a la vida salvatge en el seu propi medi i es tornen vulnerables als furtius i als atropellaments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.