El Dispositiu d'Atenció Immediata de Collserola atén en el seu primer any més de 1.400 menors

L'equipament permet allotjar durant unes hores els joves migrants abans d'assignar-los un centre d'acollida


  • Comparteix:

El Dispositiu d'Atenció Immediata (DAI) per a menors estrangers no acompanyats de Collserola ha atès durant el seu primer any de vida més de 1.400 joves. L'espai, ubicat al terme municipal de Sant Cugat i que és l'únic d'aquestes característiques a Catalunya, serveix com a porta d'entrada per als migrants abans de trobar-los un lloc definitiu dins el sistema de protecció de la Generalitat. D'aquesta manera, els joves no han de dormir a comissaries i poden passar un reconeixement mèdic i psicològic de la mà de la Creu Roja, que gestiona el servei.

ESCOLTA-HO

Un servei que, segons ha explicat a Cugat Mèdia la directora general d'Atenció a la Infància i Adolescència, Ester Cabanes, satisfà i molt el departament d'Afers Socials i Famílies, que el vol mantenir mentre 'sigui necessari'. El DAI serveix per brindar una atenció 'més humana' i per poder fer un cribratge més fiable de les necessitats immediates dels menors i poder-los buscar una plaça 'més adequada'. D'aquesta manera, s'evita que els menors facin periples per diversos centres fins que el departament els coneix millor i els pot dirigir cap a un equipament que cobreixi les seves necessitats.

Una feina que s'ha de fer ràpidament, ja que els menors s'estan poques hores al centre, on tenen accés a dutxa, menjar, un lloc per dormir i la possibilitat de trucar els seus familiars. Allà, els tècnics els entrevisten per saber les raons del seu viatge, si tenen algun tipus de plans de futur, disposen d'estudis o experiència laboral i saber si la família està assabentada de la seva migració.

Aquest primer any de funcionament, segons Cabanes, valida l'aposta per departament, ja que ha servit al seu propòsit i ha permès descongestionar les comissaries dels Mossos d'Esquadra, a més de facilitar la distribució de menors al sistema. El DAI ha atès, principalment, joves d'entre 16 i 18 anys provinents del Marroc i de l'Àfrica subsahariana en un servei que també ha notat l'arribada de la Covid-19. En total, han estat 1.370 nois i 51 noies, tot i que Cabanes ha explicat que al mes d'abril pràcticament no van arribar joves i que amb el pas dels mesos els números han anat augmentant, tot i que ara mateix la situació està més aviat tranquil·la.


Ester Cabanes

Que puguin estar en un espai on estiguin més tranquil, es puguin dutxar, menjar i descansar enlloc d'estar en una comissaria esperant. N'estem molt satisfets.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.