Sant Cugat posa en pràctica el Housing First

El projecte aposta per dotar primer de tot d'un habitatge a les persones sense llar


  • Comparteix:

Dues voluntàries de la fundació Arrels / Foto: ACN

Dues voluntàries de la fundació Arrels / Foto: ACN

L'Ajuntament, a través de l'àrea de Drets Socials, posarà en pràctica el Housing First. Es tracta d'un mètode per reduir el sensellarisme a través de facilitar-los primer de tot un habitatge on viure. Sant Cugat l'implementarà amb una primera prova pilot que començarà al setembre amb dues persones.

La tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert, ha explicat a Cugat Mèdia que aquest va ser un dels primers projectes que la seva àrea va voler tirar endavant i es va pressupostar. Ara, ja tenen dues persones per implementar-ho, a les quals se les dotarà d'un habitatge a partir del setembre.

Com ha explicat Gibert, el Housing First, nascut als Estats Units i que apliquen nombroses ciutats del món, es basa a posar l'habitatge com a punt de partida, invertint així el sistema més utilitzat d'escala amb el qual l'habitatge acostuma a ser l'últim pas.

Aquest sistema està especialment pensat per a persones amb un alt nivell de vulnerabilitat, fet pel qual s'inverteix l'ordre de prioritats: primer se'ls facilita l'habitatge i es complementa amb un pla d'acompanyament. La implementació del Housing First a Sant Cugat està finançada amb recursos municipals i la intenció és anar ampliant aquesta metodologia.

L'àrea de Drets Socials de l'Ajuntament, que també disposa d'altres projectes com els fons social i les llars compartides, té comptabilitzats a Sant Cugat unes 13 persones que viuen al carrer.


Núria Gibert

Històricament a les persones sense llar es feia programes d'acompanyament. El Housing First inverteix l'ordre de prioritats, el primer que ha de tenir la persona és un habitatge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.