L'equip de govern vol instar l'Estat a condonar el deute dels països afectats pel tsunami


  • Comparteix:

CiU i ERC presentaran una moció al ple demanant també que l'ajuda humanitària que s'envii sigui a base de donacions no reembossables

CiU i ERC presentaran una moció al ple demanant també que l'ajuda humanitària que s'envii sigui a base de donacions no reembossables

L'equip de govern municipal presentarà una moció al ple d'aquest gener instant l'Estat Espanyol a condonar el deute dels països afectats pel sisme submarí del sud est asiàtic i demanant que les ajudes humanitàries que s'hi enviïn siguin donacions no reembossables. D'aquesta manera, CiU i ERC volen contribuir a la reconstrucció d'aquests països eliminant deutes que només empitjoren la tràgica situació que viuen en l'actualitat.

El govern municipal vol anar més enllà de la partida econòmica de 18.000 euros que ha destinat a ajudar els afectats pel tsunami, i per això proposa instar al govern de l'Estat a condonar el deute que tenen els països afectats, i que entre tots puja prop de 600 milions d'euros.

Per a l'alcalde, Lluís Recoder, és important eliminar aquesta càrrega financera en un moment en que aquests països ja tenen prou feina a recuperar-se de les conseqüències del sisme submarí.

Lluís Recoder

La càrrega financera que aquest deut suposa, en un moment com aquest és una llosa per al seu desenvolupament. Ja tenen prou feina per veure com surten per haver de pensar com retornen els diners.


A més, la moció planteja també la necessitat que les ajudes humanitàries que s'enviïn a partir d'ara a aquesta zona siguin donacions no reembossables enlloc de diners provinents del Fons d'Ajuda al Desenvolupament. Des de l'equip de govern consideren que aquests fons FAD només contribueixen a agreujar situacions d'emergència ja que, en realitat, incrementen un deute que els països afectats no poden tornar.

Toni Ramon

Instarem al govern espanyol que l'ajuda que ofereix a partir d'ara no sigui a càrrec de Fons d'Ajuda al Desenvolupament, ja que aquests vénen a ser credits tous que agreugen la problemàtica.


Amb aquesta iniciativa l’Ajuntament de Sant Cugat s’afegeix a la petició de prop d’un centenar d’organitzacions socials que demanen l’anul·lació del deute sense condicions, i es converteix en el primer Ajuntament de Catalunya que engega una proposta similar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.