Nou repunt de casos de Covid-19 a Sant Cugat, que arriba als 800 positius

En les últimes dues setmanes s'han detectat 27 nous positius al municipi


Temes relacionats

El Govern recomana evitar desplaçaments a segones residències per frenar l'augment de contagis (17/jul/20)

Mireia Ingla: 'A Sant Cugat tenim una situació absolutament controlada' (17/jul/20)

Lleu repunt de casos de Covid-19 a Sant Cugat (14/jul/20)


  • Comparteix:

Imatge d'un sanitari fent un test PCR / Foto: ACN

Imatge d'un sanitari fent un test PCR / Foto: ACN

Nou repunt de casos de Covid-19 a Sant Cugat, que arriba als 800 positius. Mentre que del 6 de juny al 6 de juliol es van detectar 25 casos, en les dues darreres setmanes se n'han detectat 27, el que suposa que el ritme d'increment de positius al municipi s'ha duplicat. Així, segons dades del departament de Salut de la Generalitat, un 0,88% de la població de Sant Cugat ha donat positiu, un 2,3% més que fa una setmana. La taxa estandarditzada per cada 10.000 habitants també ha pujat i passa del 102,28 al 104,07, així com el nombre de casos sospitosos, que al municipi ja en són 5.013, 387 més que fa una setmana.

Les dades dels municipis de l'entorn de Sant Cugat presenten comparativament unes dades similars. A Sabadell i Terrassa el percentatge de població afectada ha crescut un 3% i un 1,9% respectivament, mentre que a Rubí es manté igual que fa una setmana. El major increment s'ha produït a Cerdanyola. En els darrers set dies, el percentatge de població afectada ha passat de l'1,09% al 1,128%, el que representa un increment del 3,4%. D'altra banda, el rebrot a Barcelona es fa notar, amb un increment del 8,66% del percentatge de població que ha donat positiu en coronavirus.

Tot i el repunt de casos a l'àrea metropolitana, les restriccions de la Generalitat de Catalunya no afecten Sant Cugat. El Govern ha decretat el tancament d'equipaments com les sales de cinemes, teatres, gimnasos i locals d'oci nocturn, així com la suspensió d'esdeveniments esportius. També s'ha limitat l'aforament a l'interior de bars i restaurants al 50% i es prohibeixen les trobades i reunions de més de 10 persones i les visites a les residències. D'altra banda, el Govern recomana no sortir de casa si no és necessari, però no ho prohibeix.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.