L'Associació de Pimes Sant Cugat celebra que la sentència de Lubrizol reconegui 'la perillositat' de la planta

L'associació seguirà treballant perquè l'activitat de la planta 'deixi de ser perillosa i sigui compatible urbanísticament'


Temes relacionats

Reaccions polítiques a la sentència que anul·la la llicència ambiental de Lubrizol ( 2/jul/20)

El TSJC anul·la la resolució que prorrogava indefinidament la llicència ambiental a Lubrizol ( 1/jul/20)

Lubrizol, una planta química al nucli urbà de Sant Cugat que inquieta l'associació local de Pimes (17/feb/20)


  • Comparteix:

La planta de Lubrizol a Sant Cugat es troba al polígon de Can Magí / Foto: Cugat Mèdia

La planta de Lubrizol a Sant Cugat es troba al polígon de Can Magí / Foto: Cugat Mèdia

L'Associació de Pimes de Sant Cugat celebra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·la la llicència ambiental indefinida a Lubrizol. L'entitat considera que el jutge reconeix així 'la perillositat que suposa una empresa com Lubrizol al teixit urbà de Sant Cugat i que els procediments que s'han utilitzat en la tramitació dels permisos no s'han ajustat a dret'.

Sobre el possible aixecament de les limitacions urbanístiques al polígon de Can Magí que es pot derivar quan la sentència sigui ferma, l'associació considera que no és suficient 'si el que es pretén és protegir veritablement la població'. L'entitat anuncia que seguirà impulsant les 'accions administratives o judicials pertinents' perquè l'activitat de la planta química 'deixi de ser perillosa, sigui compatible urbanísticament i no suposi cap risc' per a la ciutadania.

La sentència
La decisió del TSJC ha validat el contenciós administratiu que l'Ajuntament va presentar la tardor de 2016 contra la Generalitat, que havia estat l'encarregada de renovar la llicència de la planta química.

L'ens ha considerat que la requalificació de l'activitat de l'empresa com a 'perillosa' va comportar una alteració 'substancial' i que, per tant, l'autorització ambiental que l'administració autonòmica va atorgar a Lubrizol hauria d'haver estat conforme a la legislació vigent. La sentència indica que si en el moment de concedir-se la llicència original la Generalitat hagués estat en condicions d'apreciar la dimensió del problema relacionat amb el risc d'accidents, el procediment hauria d'haver estat a una alçada que 'no han pogut satisfer ni la llicència primera ni la posterior renovació'.

La sentència, però, encara no és ferma, i l'empresa pot presentar un recurs de cassació al mateix tribunal. Si exhaurit el recorregut legal els tribunals no modifiquen la seva decisió, Lubrizol es veurà obligada a presentar una nova sol·licitud de llicència que haurà de preveure la normativa europea vigent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.