Santcugatencs aprofiten el confinament per fer neteja de més de 500 tones de voluminosos

S'ha recollit un 16% més de voluminosos malgrat les restriccions durant l'estat d'alarma


  • Comparteix:

Els serveis de neteja municipals van recollir entre gener i maig 569 tones de voluminosos. Malgrat la suspensió d'aquest servei durant el confinament, des de l'Ajuntament es van recollir 66 tones de mobles i altres materials dels quals el veïnat s'ha desfet. Normalment, gener és el mes de l'any on més feina tenen els serveis de recollida; enguany, però, maig ha estat el mes amb més tones registrades, amb un augment respecte al primer més de l'any del 16% (19.620 quilos més). El territori on més s'ha acusat aquest creixement ha estat a Valldoreix, on al maig es van recollir més de 29 tones, 13,7 més que al gener (+88%).

La situació ha generat preocupació en l'àrea de Serveis Urbans de l'Ajuntament de Sant Cugat. El regidor José Gallardo considera que 'hi ha hagut molt incivisme durant el confinament, quan no es podia treure res al carrer' i insta la ciutadania treure els trastos en els moments estipulats pel servei.

De les 569 tones de voluminosos recollides entre gener i maig, 257,6 (45%) s'han recollit al nucli de Sant Cugat, 106,69 (19%) a Mira-sol, 101,68 (18%) a Valldoreix i la resta, 103,34 (18%) a la Floresta i les Planes.

Restes vegetals
Els voluminosos no són l'únic maldecap del servei de neteja: durant el confinament s'ha recollit un 81% més de restes llenyoses del que es recollia abans del confinament. Entre gener i maig s'han recollit 667 tones de fracció vegetal llenyosa. La majoria d'aquest material, el 47%, s'ha recollit a Valldoreix, amb 315,1 tones. A Mira-sol s'han comptat 154,12 tones (23%), a la Floresta i les Planes 100,16 (15%) i la resta, 98,14, al nucli.

De la mateixa manera que en el cas dels voluminosos, maig ha estat el mes quan més restes vegetals s'han recollit. Ara bé, el repartiment territorial ha estat desigual: al nucli la recollida ha disminuït un 50% respecte al primer mes de l'any, mentre que a Valldoreix ha augmentat un 163%, a Mira-sol un 126% i a la Floresta i les Planes un 81%.

Des de Valldoreix, el vocal de Gestió de Residus de l'EMD, Bernat Gisbert, ha expressat la necessitat que el veïnat diferenciï el tipus de residus, així com els dies en què es recullen, sobretot tenint en compte que 'a Valldoreix no hi ha contenidors'.

Davant aquesta situació, l'Ajuntament ha augmentat els equips i la dedicació dels mateixos per poder donar un bon servei i evitar les molèsties que provoquen als ciutadans. El regidor de Serveis Urbans, José Gallardo, ha fet una crida a la col·laboració ciutadana per evitar aquest tipus d'abocaments.

Com desprendre's dels voluminosos?
Cada barri té dies assignats per deixar els mobles antics i altres objectes voluminosos al carrer:
  • Centre: diumenge i dijous
  • Mira-sol: dimarts
  • La Floresta: dimecres
  • Les Planes: dimecres
  • Valldoreix: dilluns (s'ha de deixar a les cantonades)

  • A banda d'aquest servei de recollida, els materials també es poden portar a les deixalleries municipals: a l'Ambiteca i al punt verd de Can Calopa. Aquelles persones que no puguin carregar els objectes, poden reclamar el servei a domicili que ofereix l'Ajuntament, fent una trucada al 900 103 146.




    Jose Gallardo

    Hi ha hagut molt incivisme durant el confinament, quan no es podia treure res al carrer. Que la gent sigui cívica, que tregui les coses quan toca.

    Bernat Gisbert

    La gent ha de saber diferenciar quins tipus de residus hi ha: una cosa són voluminosos i l'altra les restes llenyoses. També han de saber quins dies es recullen, ja que ha Valldoreix no hi ha contenidors.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.