Un any de casals d'estiu atípics

L'oferta del juliol s'ha hagut d'adaptar a les restriccions sanitàries, però els infants han gaudit de diverses propostes després de tres mesos a casa


Temes relacionats

Sant Cugat amplia l'oferta i els ajuts per als casals d'estiu 'perquè cap infant ni jove se'n quedi sense' (16/jun/20)

Les escoles públiques de Sant Cugat s'uneixen per oferir un únic casal d'estiu (21/mai/20)


  • Comparteix:

Els infants de Sant Cugat han pogut gaudir aquest estiu d'esports, manualitats, jocs, aigua i lleure, tot i l'excepcionalitat d'un any insòlit. Els casals s'han hagut d'adaptar a les restriccions sanitàries i reduir grups, però s'han desenvolupat d'una manera molt semblant a la d'altres anys. De la mà d'entitats, clubs esportius, AFA's i l'Ajuntament, les famílies han pogut posar punt final a tres mesos amb els infants a casa amb una oferta per a tots els gustos.

Uns casals, això sí, que ha calgut replantejar per evitar contagis i, especialment, esquivar al màxim les possibilitats d'haver de cancel·lar-los sencers. Per això s'han format grups estables de fins a 10 infants, cadascun amb el seu monitor, que no entraven en contacte entre ells. Així, si es produïa un positiu, no calia tancar el casal sencer. Segons ha explicat el coordinador dels casals de Paidós, empresa encarregada del projecte de l'Ajuntament, Ernest Miramunt, el sistema ha funcionat correctament, tot i que ha calgut estar en una alerta constant. 'Cada dia que passa és una victòria', reconeix.

Tot plegat, en una experiència pionera que ha unificat els casals d'estiu de la ciutat en una proposta a cada escola sota una direcció comú i que comptava, a més, amb el suport econòmic de l'Ajuntament, que ha donat ajudes a les famílies per poder accedir en condicions avantatjoses a l'oferta de casals. Els clubs esportius, amb els seus habituals campus, no s'han quedat enrere i han mantingut també l'oferta de cara a aquest juliol.

Un dels clàssics de l'estiu és el campus del Club Rugby Sant Cugat amb la 9a edició on hem pogut veure les tècniques de joc, però també les individuals com el xut a pals. Petits i grans han gaudit amb la pilota ovalada com a protagonista. I d'un esport de contacte a un altre més tranquil, però no menys exigent, la rítmica. Una vintena de nenes han gaudit d'aquest campus al Pureza de Maria, deixant la seva llar habitual, el CAR de Sant Cugat. El gimnàs de l'escola i el terrat exterior han servit per potenciar les coreografies i seguir amb un major domini dels aparells. Un campus amb una història que supera la vintena d'anys.

L'oferta esportiva municipal també existeix de la mà de l'OMET que ofereix com cada any els casals esportius amb diferents esports com a protagonistes. Un d'ells és l'atletisme i les pistes de la Ginardera s'han convertit en centre neuràlgic amb la millora de la tècnica de la carrera, el salt d'alçada o el simple fet de millorar la potència del salt.

Uns casals diferents per la Covid-19, però que han contribuït a fer més agradable aquest període vacacional per als infants.




Albert Casorran

Sobretot seguir creixent, tot i la complicació del Covid. Poder oferir un servei de qualitat a les famílies, tant del club com d'altres, i formar a nivell tècnic i físic els esportistes que puguin passar per aquí.

Ernest Miramunt

La sensació que cada dia que passa és una victòria la tenim. De moment hem tingut casos de simptomatologia compatible, però cap positiu. Som optimistes, toquem fusta i confiem que segueixi així.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.