Una alumna de l'Arnau Cadell aconsegueix un 9,9 a les PAU, la nota més alta de Catalunya

Ada Munté ha empatat amb cinc estudiants més d'arreu del país


  • Comparteix:

La santcugatenca Ada Munté / Foto: ACN

La santcugatenca Ada Munté / Foto: ACN

L'estudiant de l'institut Arnau Cadell Ada Munté ha tret un 9,9 a la selectivitat. És la nota més alta aquest any a les proves d'accés a la universitat (PAU) a Catalunya, que també l'han assolit quatre estudiants més arreu del país. Munté explica que va sortir amb bones sensacions de fer els exàmens, però no s'esperava 'una nota tan alta'. Ara la santcugatenca vol estudiar Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

Quant a l'experiència de fer els exàmens en el context de la pandèmia, Munté relata que va ser 'força bona'. Explica que a la sala on va fer els exàmens només hi havia 10 persones i que hi havia un ambient més familiar.

'Estàvem molt espantats amb història', recorda, tenint en compte com va ser l'examen d'aquesta matèria de l'any passat, 'però va ser més fàcil del que esperava'. Per Munté, la prova més complicada va ser la de literatura castellana, ja que és una matèria on la interpretació i la subjectivitat a l'hora de corregir tenen un pes important.

La selectivitat, en xifres
La nota mitjana global ha estat un 6,6. Del total de 39.110 estudiants que es van examinar a principis de mes, el 94,48% ha aprovat, dos punts percentuals menys que el 2019. Per matèries comunes, la nota mitjana ha estat d'un 6,87 a Llengua catalana i literatura, d'un 6,73 a Llengua castellana i literatura, d'un 6,53 a Anglès, d'un 8,01 a Francès, d'un 7,33 a Alemany, d'un 6,5 a Italià i d'un 6,73 a Història.

En les matèries de modalitat, la nota mitjana més alta s'ha assolit a Cultura audiovisual (7,72) i la més baixa a Electrotècnia (5,1). A Dibuix artístic ha estat un 7,65, a Grec un 7,13, a Economia de l'empresa un 7,09, a Anàlisi musical un 6,99 i a Matemàtiques un 6,25.

D'altra banda, 1.028 alumnes -608 noies i 420 nois- rebran la distinció que atorga el Govern als estudiants amb una nota igual o superior a 9 en la fase general de les PAU.


Ada Munté

Vaig sortir amb una bona sensació. M'havien anat força bé, però no t'esperes una nota tan alta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.