L'Ajuntament subvencionarà el 50% per la compra de bicicletes, elèctriques incloses

Sant Cugat obre 42 línies de subvencions per lluitar contra el canvi climàtic


  • Comparteix:

Sant Cugat, compromesa amb l'ús d'alternatives al cotxe / Foto: Localpres

Sant Cugat, compromesa amb l'ús d'alternatives al cotxe / Foto: Localpres

L'Ajuntament obre 42 línies de subvencions per lluitar contra el canvi climàtic. Una de les més noves és una ajuda de fins a 500 euros per a la compra de bicicletes, incloses les elèctriques, per fomentar la mobilitat sostenible. El termini per sol·licitar les subvencions ja està obert, es pot fer a través de la seu electrònica de l'Ajuntament i finalitzarà el 15 de setembre. Després de la compra de la bicicleta, que s'ha de fer en un comerç de Sant Cugat, serà l'establiment qui amb la factura demanarà la subvenció. Els diners es retornaran directament al comprador.

En el seu propòsit per fer de Sant Cugat un municipi més sostenible, l'Ajuntament es farà càrrec del 50% del cost d'una bicicleta -incloses les elèctriques-, fins a arribar a un topall de 500 euros. El consistori hi destinarà una partida de 15.000 euros que es compromet a ampliar per atendre el màxim de sol·licituds possibles. L'acció, juntament amb la ja implantada Anella de Mobilitat Verda i l'aprovació inicial de la nova ordenança de bicicletes i vehicles de mobilitat personal (VMP), són exemple de l'impuls que vol donar Sant Cugat a l'ús d'alternatives al cotxe.

Les mesures es reparteixen en sis grans eixos que van des del foment de les infraestructures verdes i la biodiversitat, el canvi de model de mobilitat, el residu zero i les transicions alimentàries, culturals i de canvi d'hàbits.

També s'ha obert una línia de subvencions per fomentar el benestar animal a la qual s'hi han destinat 13.950 euros amb l'objectiu de protegir els animals domèstics, salvatges i exòtics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.