Risc alt de brot de Covid-19 a Sant Cugat

La ciutat ha sumat més d'una seixantena de nous positius en els últims set dies i s'apropa al risc de brot 'molt alt'


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Sant Cugat suma una seixantena de positius en els darrers set dies, fet que situa la ciutat en risc 'alt' de brot. Són dades extretes d'un mapa amb els índexs de risc de tots els municipis de Catalunya que ha elaborat TV3, seguint el sistema de càlcul del grup de recerca Biocom-Sc de la UPC, amb dades de la Generalitat. Si fa una setmana la ciutat se situava en un índex de 79,95, que es troba dins del risc 'mitjà', aquesta setmana ja es troba en un índex del 173,83 (risc alt de brot). A partir de 200, el risc de rebot ja és 'molt alt'.

El càlcul per obtenir l'índex té en compte variables com la taxa de reproducció de la malaltia, que s'obté a partir de la mitjana de persones que s'infecten a partir d'un mateix cas. Si aquesta dada es troba per sota del valor 1, vol dir que l'extensió del virus va a la baixa, i viceversa. En el cas de Sant Cugat, aquesta taxa és, actualment, de 1,91.



Vallès Occidental i Barcelona
A la comarca, la ciutat que presenta un índex de risc més alt de brot és Sant Quirze amb un índex del 1036,41 (Molt alt), i més d'una vintena de casos detectats els darrers set dies. Segueixen a la localitat veïna de Cerdanyola (306,39), Sabadell (307,71) i Terrassa (228,59). A Barcelona l'índex és del 231,24, dada que indica que el risc de brot és molt alt; a la capital catalana s'han detectat al voltant de 1.800 positius de SARS-CoV-2 en els últims set dies.

L'evolució de la pandèmia a Sant Cugat
Segons les xifres que facilita l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), a Sant Cugat s'han detectat 898 positius de Covid-19 i s'han comptabilitzat 7.034 casos sospitosos. En els tres darrers dies s'han detectat un total de nou casos a la ciutat.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.