La Policia Verda torna a pedalar pels carrers de Sant Cugat

L'Ajuntament recupera aquesta figura que es va instaurar l'estiu de l'any 2014


Temes relacionats

El cos de la Policia Local incorpora 12 agents i ja és més a prop d'arribar a l'objectiu del centenar (30/jul/20)


  • Comparteix:

Els agents de la Policia Verda comencen a pedalar pels carrers de Sant Cugat. Els efectius faran el seu patrullatge sobre una bicicleta elèctrica seguint el recorregut de l’anella verda i garantint que aquesta es faci servir correctament. Els agents tenen la mateixa potestat per posar sancions, practicar identificacions i dur a terme qualsevol altra funció que sigui necessària. El cos compta, de moment, amb quatre bicicletes, per a quatre agents que patrullen en parella, però amb l’objectiu de poder-ne adquirir més en un futur. Ho han explicat aquest divendres l'alcalde accidental, Francesc Duch i el regidor de Seguretat Ciutadana, Via Pública i Benestar Animal, Francesc Carol.

L’Ajuntament ha recuperat la figura de la Policia Verda, que es va instaurar l'estiu de l'any 2014 i que va queda en desús, amb l’objectiu de convertir aquest cos en un exemple de mobilitat sostenible a la ciutat així com el de ser una policia de proximitat. Sumar la bicicleta com a vehicle de transport dels agents facilitarà la seva tasca als districtes i a l’interior del Parc de Collserola. 'Tenim previst que hi hagi una unitat de Policia Verda a la futura subcomissaria de Valldoreix', ha exposat Carol. El regidor ha matisat també que caldrà mirar la normativa de circulació de bicicletes del parc natural per adaptar-se a ella.

Més d’una desena d’agents de la Policia Local s’han inscrit a les llistes per fer de Policia Verda, una resposta que el regidor ha valorat. De cara a un futur es formarà els afectius que entrin en aquesta unitat en qüestions relacionades en delictes mediambientals i benestar animal.

Els agents estaran patrullant en bicicleta fins que arribi l’hivern, ‘quan baixin les temperatures ja veurem com podem adaptar la tasca de la Policia Verda’, ha puntualitzat Carol.







Francesc Carol

Es tracta d'una policia que va en bicicleta i ens permetrà accedir a determinats llocs als quals no es pot accedir i, fins i tot, faciliti la rapidesa en les intervencions més enllà d'anar caminant. Per exemple, a Collserola, zones boscoses o parcs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.