Sant Cugat supera els 950 casos detectats de Covid-19 però baixa el risc de brot

En els darrers set dies s'han registrat 41 positius de coronavirus a la ciutat i ja en són 951


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: CC BY 2.0

Imatge d'arxiu / Foto: CC BY 2.0

Sant Cugat suma 41 positius de Covid-19 en els últims set dies i supera els 950 casos detectats al municipi. Malgrat l'increment de nous contagiats, el risc de brot a la ciutat ha baixat, segons indiquen les dades extretes del mapa amb els índexs de risc de tots els municipis de Catalunya elaborat per TV3. Si fa una setmana la ciutat se situava amb un índex de 173,83 (risc alt de brot), aquest dimarts l'índex es troba en 77,97, que indica que el risc de brot és mitjà.

El càlcul per obtenir l'índex té en compte variables com la taxa de reproducció de la malaltia, que s'obté a partir de la mitjana de persones que s'infecten a partir d'un mateix cas. Si aquesta dada es troba per sota del valor 1, vol dir que l'extensió del virus va a la baixa, i viceversa. En el cas de Sant Cugat la taxa ha passat d'1,91 fa una setmana a 0,82 aquest dimarts, fet que indica que l'epidèmia no està creixent al municipi.



Vallès Occidental i Barcelona
El risc de brot també ha baixat a la majoria de municipis veïns de Sant Cugat. A la comarca, la ciutat que presenta un índex de risc més alt de brot és Polinyà amb un índex del 648,66 (molt alt). A Sabadell (168,49) i Rubí (171,11) el risc de brot també ha baixat de 'molt alt' a 'alt', mentre que Cerdanyola, tot i presentar un índex inferior al de fa una setmana (201,40), continua en risc 'molt alt' de brot. Terrassa, en canvi, presenta un índex superior al de fa una setmana (308,14).

D'altra banda, a Barcelona l'índex és del 197,30, dada que indica que el risc de brot és alt. Fa una setmana, el risc a la capital catalana era 'molt alt'. A la ciutat s'han detectat 1.807 positius de Covid-19 en els últims set dies.

L'evolució de la pandèmia a Sant Cugat
Segons les xifres que facilita l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), a Sant Cugat s'han detectat 951 positius de Covid-19 i s'han comptabilitzat més de 7.500 casos sospitosos. En els tres darrers dies s'han detectat un total de 13 casos a la ciutat.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.