Prohibit fumar al carrer a partir d'avui si no es pot mantenir la distància interpersonal

La mesura entra en vigor aquest dimarts i se suma a l'obligació de tancament de bars i restaurants a la una de la matinada


Temes relacionats

El govern espanyol prohibeix fumar al carrer si no es manté la distància de seguretat (14/ago/20)

El Govern tanca discoteques, sales de ball i sales de festes amb espectacle a Catalunya per la Covid-19 (24/jul/20)


  • Comparteix:

Des d'aquest dimarts està prohibit fumar a l'aire lliure si no hi ha prou distància interpersonal / Foto: Cugat Mèdia

Des d'aquest dimarts està prohibit fumar a l'aire lliure si no hi ha prou distància interpersonal / Foto: Cugat Mèdia

Entra en vigor la prohibició de fumar a la via pública i en espais a l'aire lliure quan no es pugui mantenir la distància mínima interpersonal de dos metres. La mesura, d'aplicació a tot el territori espanyol i que també afecta les terrasses de bars i restaurants, se suma a la de l'horari de tancamanet dels locals d'hostaleria, que estan obligats a abaixar la persiana a la una de la matinada i no poden admetre nous clients a partir de la mitjanit.

La norma ha entrat en vigor aquest dimarts coincidint amb la seva publicació al DOGC. Una resolució, coordinada entre el departament de Salut de la Generalitat i el Ministeri de Sanitat, per respondre a l'increment de positius de Covid-19 que es registra des del 14 d'agost a tot el territori espanyol.

Sobre la prohibició de fumar a l'aire lliure, la resolució contempla que la limitació s'aplica tant al consum de tabac com al de qualsevol altre dispositiu d'inhalació de tabac, pipes d'aigua, catximbes i similars. Els bars i restaurants, a banda de tancar a la una s'haurà de garantir una distància mínima entre taules d'un metre i mig amb un màxim de 10 persones por taula. A més, també es recomana a la ciutadania limitar les trobades socials fora del grup de convivència estable i les reunions de més de 10 persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.