Els centres educatius acolliran els infants dels treballadors essencials si es produeix un confinament perimetral

El conseller Bargalló assegura que la voluntat del govern és 'no tancar en cap moment les escoles'


Temes relacionats

Coneix el calendari escolar del curs vinent (13/jul/20)


  • Comparteix:

El conseller d'Educació, Josep Bargalló / Foto: ACN

El conseller d'Educació, Josep Bargalló / Foto: ACN

El departament d'Educació té la voluntat de 'no tancar en cap moment les escoles'. El conseller Josep Bargalló assegura que no es tancaran ni tan sols si es decreta una quarantena parcial o total (suposaria 14 dies de clausura) a un centre educatiu. En cas que es produeixi un confinament perimetral en una zona o municipi, les escoles, que engeguen el curs dilluns 14, es mantindran obertes per acollir els fills de treballadors essencials.

Sobre quan es decidirà deixar de fer activitat lectiva per casos positius al centre, tant Bargalló com la consellera de Salut, Alba Vergés, s'han remès al que marca el protocol de retorn a les aules. Segons aquest, 'en funció de la situació del centre educatiu i l'estat de la pandèmia l'autoritat sanitària, en coordinació amb l'autoritat educativa, prendran les mesures i les decisions que corresponguin i que seran resultat de la valoració sobre el terreny a cada centre'. Vergés ha insistit que 'les característiques són diverses' i es valorarà 'en cada cas'.

Amb aquest escenari, Bargalló ha assegurat que les cuines de les escoles seguiran funcionant fins i tot en el pitjor escenari en què no hi hagi activitat lectiva perquè els grups es troben en quarantena. El titular d'Educació ha explicat que la voluntat és seguir garantint l'alimentació dels alumnes vulnerables. 'És evident que la millor manera de fer arribar el menjar que proporciona l'escola als alumnes que amb beca o per motius socials ho necessiten és el menjar mateix', ha assegurat. Així, tot i que no ha concretat com es farà això, sí que s'ha mostrat contundent amb el fet de mantenir la cuina oberta. 'Només tancaríem una cuina si les autoritats diguessin que aquella cuina ha estat l'origen d'un brot', ha apuntat.

Infermeres als centres
Sobre la possibilitat que hi hagi un professional d'infermeria a cada centre, Bargalló ha destacat que els més de 5.400 centres educatius d'arreu del país tenen 'característiques molt diferents'. Així, s'ha limitat a dir que des d'aquest dimecres cada centre ja té assignat un CAP de referència i s'anirà treballant per 'estrènyer' els llaços entre els centres educatius i el personal sanitari de referència.

Docents i alumnes vulnerables
Preguntat per la situació del professorat o personal que es podria considerar vulnerable i que al juny no va haver d'anar presencialment a l'escola, Bargalló ha negat que hi hagi hagut cap 'canvi de criteri'. 'Al juny vam considerar que no calia que el professorat que creia que formava part de grups vulnerables hi anés', ha dit. Ara, per contra, com que tornen tots els alumnes s'està fent una 'anàlisi' del professorat que ha al·legat vulnerabilitat.

D'altra banda, el Govern ha explicat en relació amb alumnes vulnerables per patologies prèvies que la Societat Catalana de Pediatria està preparant un llistat i seran els pediatres d'Atenció Primària qui marcaran si un alumne pot anar a l'aula o no.


Josep Bargalló

Hem de tenir l'escola oberta perquè ha de ser una eina de guàrdia i custòdia, si cal, dels fills i les filles dels treballadors essencials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.