Sant Cugat commemora avui la Diada Nacional marcada per les restriccions per la Covid-19

Al matí se celebrarà la tradicional ofrena a Rafael Casanova sense públic, que es podrà seguir per Youtube i a Cugat Mèdia


  • Comparteix:

L'ofrena a Sant Cugat té lloc a la plaça de Rafael Casanova / Foto: Localpres

L'ofrena a Sant Cugat té lloc a la plaça de Rafael Casanova / Foto: Localpres

Sant Cugat commemora avui un Onze de Setembre atípic en què les restriccions imposades per la pandèmia de la Covid-19 marcaran l'agenda d'actes. Al matí tindrà lloc la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova, un acte restringit al públic que es podrà seguir en directe a través de Cugat Mèdia i del canal de Youtube de l'Ajuntament i on només podran accedir un màxim de sis persones de les entitats que facin l'ofrena. Al vespre s'ha organitzat una audició de sardanes sense ball i amb distància de seguretat entre els assistents a la plaça de l'Om, i a la tarda, les delegacions locals d'Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana organitzen la Via Santcugatenca.

Programa d'actes institucionals de la Diada a Sant Cugat
  • 9h. Ofrena floral al monument de Rafael Casanova. Les entitats que vulguin participar-hi (màxim de sis persones) han d'enviar un correu a alcaldia@santcugat.cat.
  • 11h. Ofrena institucional i cant de 'Els Segadors' amb el Quartet Brossa.
  • 11:15. Discurs institucional de l'alcaldessa, Mireia Ingla.
  • 20h. Audició de sardanes 'Xaxu & friends, la força de la sardana clàssica' amb la cobla Ciutat de Terrassa. Acte amb aforament limitat, cadires i distància de seguretat a la plaça de l'Om.


  • Ciutadans no assistirà als actes institucionals municipals de l'Onze de Setembre
    El portaveu de Cs a l'Ajuntament, Aldo Ciprian, afirma que la seva formació no participará, un any més, en uns actes que 'exclouen més de la meitat dels catalans'. Ciprian ha explicat que això serà així perquè, tot i l'actual situació de pandèmia arran la Covid-19, 'la Diada segueix pensada com un dia de confrontació' on 'els partits separatistes s'han apropiat d'aquesta festa organitzant actes que exclouen més de la meitat de la societat'.

    La Via Santcugatenca
    Enguany Sant Cugat tornarà a viure la celebració de la Via Santcugatenca, però adaptada a les restriccions per la pandèmia. Els assistents formaran una cadena, però sense agafar-se les mans: entre persona i persona es deixarà una estelada a terra. L'ANC demana que els participants no comparteixin ni pancartes ni banderes. L'objectiu de la proposta és encerclar el Monestir. El punt de trobada serà a dos quarts de cinc de la tarda a la Rambla del Celler, 1.



    El cartell oficial de la Diada nacional de Catalunya 2020 és un disseny de Marc Sierra
    El cartell és obra de Marc Sierra / Foto: Ajuntament de Sant Cugat
    El cartell és obra de Marc Sierra / Foto: Ajuntament de Sant Cugat



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.