Sant Cugat veu amb 'preocupació' el tancament del parc de bombers de Vallvidrera


  • Comparteix:

Tant des de l'Ajuntament com des de l'EMD creuen que aquesta decisió deixa desportegida una important zona forestal

Tant des de l'Ajuntament com des de l'EMD creuen que aquesta decisió deixa desportegida una important zona forestal

El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, s'ha mostrat preocupat per la decisió de l'Ajuntament de Barcelona de tancar el parc de bombers de Vallvidrera, que donava servei a la zona de Les Planes i La Floresta. Per a Pomar, l'eliminació d'aquest parc deixa desprotegida una important zona forestal. En el mateix sentit s'ha expressat la presidenta de l'EMD de Valldoreix, Montserrat Turu, que ha assegurat que en cap moment han plantejat cobrir aquesta necessitat amb un parc a Valldoreix, tal i com apunta el diari La Vanguàrdia.

L'Ajuntament de Barcelona ha tancat el parc de bombers de Vallvidrera, l'únic que estava situat dins el Parc de Collserola, i que donava servei als veïns de Vallvidrera i Les Planes, principalment. Els possibles incendis en aquesta zona es combatran, a partir d'ara, des de la caserna de bombers de la Vall d'Hebron, i des dels parcs dels municipis veïns, com Sant Feliu, Rubí i Cerdanyola.

Aquesta decisió ha estat rebuda amb 'preocupació' des de Sant Cugat. El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, creu que l'eliminació del parc de Vallvidrera pot deixar desprotegida una zona forestal molt gran i amb una forta pressió demogràfica.

Eduard Pomar

Ens preocupa eliminar punts de vigilància en una zona tan gran com el Parc de Collserola i amb tanta pressió demogràfica.


Pomar considera, a més, que el parc de la Vall d'Hebron no serà suficient per donar servei a una zona tan extensa, i demana a la Generalitat que busqui alternatives per no deixar desprotegida la vessant vallesana de Collserola.

La mateixa preocupació l'ha expressat la presidenta de l'EMD de Valldoreix, Montserrat Turu, que s'ha mostrat però esperançada que el propi Consorci del Parc de Collserola faci les gestions necessàries perquè tot aquest espai natural es cobreixi amb les suficients garanties. Turu ha afegit, a més, que de moment, en cap cas s'han plantejat demanar competències per poder obrir un parc de bombers a Valldoreix, tal i com publica el diari 'La Vanguàrdia'.

Montserrat Turu

Si realment el parc es porta a Vall d'Hebron, a l'estiu pot haver-hi problema, Però tinc la confiança que el primer que defensarà el tema és el Consorci del Parc de Collserola.


De la seva banda, l'Ajuntament de Barcelona ha explicat que el tancament del parc de Vallvidrera respon a la necessitat d'optimitzar recursos i a la poca utilitat d'aquesta caserna, però ha afegit que la zona de Collserola està ben coberta i que es continuaran aplicant mesures de prevenció a la zona de Vallvidrera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.