L'Ajuntament instal·larà més aparcaments per a bicis i patinets als centres educatius de Sant Cugat

El consistori participa en la Setmana Europea de la Mobilitat amb l'objectiu de combatre les emissions


  • Comparteix:

L'Ajuntament de Sant Cugat disposa de cinc noves bicis elèctriques / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament de Sant Cugat disposa de cinc noves bicis elèctriques / Foto: Cugat Mèdia

Les escoles i instituts públics de Sant Cugat disposaran de noves places d'aparcament per a bicicletes (80) i patinets (120). La instal·lació, a càrrec de la brigada municipal, es farà a tots els centres, però en els casos de L'Olivera, Joan Maragall i Institut FP només s'instal·laran els mòduls per a patinets. Es tracta d'una acció de l'Ajuntament de Sant Cugat que s'ha donat a conèixer durant la presentació dels actes i iniciatives de la Setmana Europea de la Mobilitat, que té lloc del 16 al 22 de setembre i que enguany està centrada en la reducció d'emissions.

Tot plegat és una iniciativa amb què el govern vol promocionar la mobilitat sostenible, sobretot entre els infants i el jovent, ja que es complementarà amb la potenciació dels cursos de conducció segura sobre dues rodes que es fan als centres educatius. A més, el regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, José Gallardo, ha recordat que aquest estiu s'han fet actuacions per millorar l'accés a les escoles, com la posada en marxa d'un semàfor a la rotonda del camí de Can Pagan, per accedir a l'escola La Floresta; la construcció d'un pas elevat al carrer d'Alfons d'Aragó per accedir a l'institut Leonardo; la pavimentació del camí que porta a l'escola Avenç i les obres de millora a l'entorn de l'escola L'Olivera.

Coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat l'Ajuntament estrena cinc noves bicicletes elèctriques, que amb les que ja disposava la flota municipal, sumen 25.

Prova pilot per mesurar la qualitat de l'aire
Així, des del govern es pretén 'conscienciar la ciutadania envers la protecció de la qualitat de l'aire i el consum racional dels recursos energètic', així com posar de manifest 'els impactes ambientals del transport'. En aquest sentit, la ciutat participarà en una prova pilot per mesurar la qualitat de l'aire de Sant Cugat. Es tracta del projecte europeu NanoSen AQM Interreg Sudoe, que es fa en col·laboració amb l'AMB i Aiguasol i que consistirà a instal·lar uns dispositius que portaran persones que es desplacin habitualment a peu o en bicicleta per fer una anàlisi. Els resultats es podran seguir gràcies a uns panells instal·lats al parc de Coll Favà i a tocar de l'escola Pins del Vallès.

'Els dispositius són unes capses que van agafades al manillar, que tenen una entrada i sortida d'aire, amb un filtre', ha explicat la tècnica de l'AMB Elena Veza. També ha detallat que aquests aparells tindran en compte tant la temperatura com la humitat ambiental. El projecte, que tindrà lloc entre octubre i desembre, es durà a terme a només tres municipis: Sant Cugat, l'Hospitalet i Sant Adrià de Besós (en aquest últim només hi participaran vianants).

A més, l'Ajuntament seguirà promocionant l'ús de l'anella verda de mobilitat i informant sobre la zona de baixes emissions de la ciutat, així com apostant pel transport públic.




José Gallardo

Començarem a col·locar 120 aparcaments de patinets i 80 de bicicletes als centres educatius. Se'n cuidarà la brigada.

Elena Veza

Els dispositius són unes capses que van agafades al manillar, amb un sensor i uns filtres, que també mesura la temperatura i la humitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.