Sant Cugat mesurarà la qualitat de l'aire a través de nanosensors

És una prova pilot que forma part del projecte europeu NanoSen AQM Interreg Sudoe, que s'impulsa amb la col·laboració de l'AMB i Aiguasol


  • Comparteix:

Instal·laran uns dispositius que portaran persones que es desplacin habitualment a peu o en bicicleta / Foto: Localpres

Instal·laran uns dispositius que portaran persones que es desplacin habitualment a peu o en bicicleta / Foto: Localpres

Sant Cugat participarà en una prova pilot per mesurar la qualitat de l'aire de la ciutat. Es tracta del projecte europeu NanoSen AQM Interreg Sudoe, que es fa en col·laboració amb l'AMB i Aiguasol i que consistirà en instal·lar uns dispositius que portaran persones que es desplacin habitualment a peu o en bicicleta per fer una anàlisi. També es donarà informació del projecte, així com recomanacions, bones pràctiques i hàbits per millorar la qualitat de l'aire en uns panells informatius digitals instal·lats al Parc de Coll Favà i a l'escola Pins del Vallès.

'Els dispositius són unes capses que van agafades al manillar de la bicicleta, que tenen una entrada i sortida d'aire, amb un filtre', ha explicat la tècnica de l'AMB Elena Veza. També ha detallat que aquests aparells tindran en compte tant la temperatura com la humitat ambiental.

El projecte, que tindrà lloc entre octubre i desembre, es durà a terme només a tres municipis: Sant Cugat, l'Hospitalet i Sant Adrià de Besós (en aquest últim només hi participaran vianants).


Elena Veza

Els dispositius són unes capses que van agafades al manillar, amb un sensor i uns filtres, que també mesura la temperatura i la humitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.