El confinament vist des d'un centenar de perspectives i amb accent santcugatenc

El periodista i regidor Josep Maria Vallès ha presentat el llibre 'Confinats', un recull de testimonis sobre el confinament


  • Comparteix:

Josep Maria Vallès a la sala 'El siglo' / Foto: Cugat Mèdia

Josep Maria Vallès a la sala 'El siglo' / Foto: Cugat Mèdia

Josep Maria Vallès ha presentat 'a casa' el seu llibre 'Confinats'. El periodista i regidor santcugatenc ha convertit l'escenari d'El Siglo en una sala d'estar on ha presentat l'obra, un recull on 100 persones narren la seva experiència durant el confinament i que s'ha posat a la venda aquest dimarts. Artistes, comunicadors, polítics, mestres, escriptors, estudiants, personal sanitari, comerciants i més perfils, amb una àmplia presència santcugatenca (95 de 100), diuen la seva en un llibre que també té caràcter solidari. Els beneficis es destinaran a la Fundació de la Marató de TV3, que enguany se centra en la investigació de la Covid-19.

A la presentació, algunes de les persones que han posat el seu gra de sorra al llibre han pujat sobre l'escenari per explicar la seva vivència. Per exemple, el metge Jordi Jiménez, dos dies abans de pronunciar el pregó de la Festa Major de Valldoreix, ha explicat la seva experiència com a professional durant la pandèmia, però també com a pacient, ja que va patir la malaltia Covid-19.

Més d'una cinquantena de persones ha assistit a l'acte. Entre elles, tots els consellers santcugatencs, Jordi Puigneró, Damià Calvet i Àngels Ponsa; la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, i els exalcaldes Lluís Recoder i Mercè Conesa, així com la portaveu de Junts per Sant Cugat i exalcaldessa Carmela Fortuny.

La presentació ha tingut lloc a la sala El Siglo / Foto: Cugat Mèdia
La presentació ha tingut lloc a la sala El Siglo / Foto: Cugat Mèdia


99+1
En un principi Vallès recollia les seves impressions al seu bloc, però després de contactar amb Viena Edicions, va traslladar-ho al paper. Reconeix que el projecte 'va néixer del no-res'. En un principi l'obra constava de 99 testimonis. El que va fer arribar al centenar va ser el de la seva filla, Maria Vallès, infermera d'Urgències a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell.

L'artista Paco Minuesa ha estat l'encarregat d'il·lustrar la portada, mentre que el pròleg ha arribat de la ploma del periodista Xavier Bosch.


Josep Maria Vallès

Estan tots els sectors representats: estudiants, advocats, comerciants, empresaris, metges, periodistes, polítics... De tot. Quan vaig veure que això podia ser un llibre em vaig dedicar a buscar els sectors que faltaven.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.