'Hem sigut els primers confinats, potser ja no ens toca més'

La família d'un dels infants confinats per coronavirus la setmana passada explica com han viscut aquests dies a Cugat Mèdia


  • Comparteix:

Les nenes han hagut de tornar a l'escola des de casa / Foto: Cedida

Les nenes han hagut de tornar a l'escola des de casa / Foto: Cedida

'No han aguantat ni una setmana' va ser el primer que van pensar Verónica Jaimez i el seu marit quan van rebre el missatge que els informava del confinament de la seva filla petita, que fa P5, per un positiu de coronavirus de la seva professora, al Pureza de María. Un inici de curs interromput també per a la seva germana, de segon, que tot i no tenir casos a la seva classe, també s'ha quedat a casa a petició del centre per limitar les possibilitats que el virus s'estengui. La família, que s'agafa la situació amb resignació, està pendent ara del test PCR, que s'han fet aquest dimarts, per saber si també se'ls han de fer la resta de la família o poden tornar.

"Cap de nosaltres té símptomes i de moment tots els nens que s'ho han fet són negatius", assenyala Jaimez amb certa esperança que tot plegat acabi de moment en ensurt. Les nenes s'ho han agafat bé, això sí, però a la gran "li agrada molt anar a l'escola i troba a faltar anar-hi", més encara després de sis mesos de centres tancats. "La petita ho ha vist més com a vacances altre cop", reconeix, i afegeix que el test no ha estat un tràngol per als infants. "Estaven tots junts i ho han viscut com una cosa normal", explica.

"Aquest estiu no hem tingut contacte amb gaire gent, tret dels avis. Ara és quan més a prop hem estat del virus", remarca. Les nenes tenen el suport de l'escola per continuar l'activitat acadèmica el millor possible tot i que, com està establert per llei, per a la gran no s'estableix escola a distància, ja que el seu grup no està confinant. "Els dos podem treballar des de casa, però hi ha altres famílies que ho poden tenir pitjor", admet Jaimez.




Verónica Jaimez

La gran és la que més ha patit perquè va a segon i li agrada molt anar a l'escola. No poder anar-hi i aprendre coses noves que és el que més li agrada. La petita, en canvi, juga més.

Verónica Jaimez

Jo penso en positiu i penso que com que hem sigut els primers, potser no ens toca més i podem seguir avançant la vida normal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.