La Casa de l'Esperança de Sant Cugat celebra una dècada de suport i col·laboració amb el poble sahrauí

Sant Cugat amb el Poble Sahrauí gestiona aquest espai que acull infants del Sàhara Occidental que necessiten atenció mèdica


  • Comparteix:

La Casa de l'Esperança de Sant Cugat ha celebrat l'aniversari al Claustre / Foto: Lali Puig

La Casa de l'Esperança de Sant Cugat ha celebrat l'aniversari al Claustre / Foto: Lali Puig

La Casa de l'Esperança (Dar al-Amal) de Sant Cugat celebra 10 anys. Es tracta d'un pis situat al barri de Volpelleres que acull infants del Sàhara Occidental que requereixen atenció mèdica. Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS) gestiona aquest espai, que en una dècada ha estat la llar d'un centenar de nens i nenes.

La presidenta de SCAPS, Neus Bosch, ha celebrat l'efemèride i agraït la implicació en el projecte a tota la ciutadania, en particular al suport de l'Ajuntament i del teixit associatiu de la ciutat.

Per la part institucional, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha refermat el compromís de Sant Cugat amb el poble sahrauí i ha posat en relleu el valor del projecte de la Casa de l'Esperança, que més enllà d'ajudar aquells infants que ho necessiten, permet a la ciutat 'conèixer una altra realitat i els problemes reals del món'. La republicana emplaça l'administració local a mantenir la feina de cohesió per enfortir els lligams entre els dos pobles i que perdurin.

A l'acte de celebració de l'aniversari, que ha tingut lloc aquest dimarts al Claustre del Monestir, s'ha pogut veure un documental sobre la història de la Casa de l'Esperança elaborat per Cugat Mèdia i que properament es podrà veure al web del grup multimèdia de Sant Cugat, www.cugat.cat.

L'impacte de la Covid-19
Enguany la situació per la pandèmia ha alterat la planificació de la Casa de l'Esperança i de SCAPS. Ara, els infants que viuen al pis no poden tornar a casa perquè no hi ha vols fins al Sàhara Occidental. I pel mateix motiu no poden venir nous inquilins. A això se li suma que enguany s'ha hagut de suspendre les 'Vacances en pau', amb què infants sahrauís passen l'estiu amb famílies santcugatenques.




Neus Bosch

Estem molt contents perquè ja heu vist que hi ha nanos que ja són grans, persones adultes, i no perden el contacte amb nosaltres. S'han sentit estimats.

Mireia Ingla

És el compromís de tota la ciutat amb una iniciativa solidària. Els infants reben tot el suport emocional i se senten com a casa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.