Sant Cugat combat la invisibilització de la lletra 'B' de les sigles LGTBI

El col·lectiu Sant Cugat LGTBI ha commemorat aquest dimecres el Dia de la Visibilitat Bisexual


  • Comparteix:

Sant Cugat LGTBI ha convocat l'acte / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat LGTBI ha convocat l'acte / Foto: Cugat Mèdia

'Som una de les sigles del col·lectiu LGTBI més invisibilitzades i sembla que som pocs, però en realitat molts estudis diuen que som la lletra més gran en població'. És la reflexió que el membre de Sant Cugat LGTBI Jordi Brizo fa amb motiu del Dia de la Visibilitat Bisexual, que aquest dimecres s'ha commemorat a la ciutat amb una trobada d'una quinzena de persones i una fotografia amb els colors de la bandera del col·lectiu. 'Hem vingut a dir que existim, que estem aquí i que sempre hi hem estat', reivindiquen.

Des de Sant Cugat LGTBI consideren que moltes persones bisexuals no han sortit de l'armari, sobretot els homes. Això ho atribueixen a la falta de referents i al fet aquesta orientació sexual permet fer una vida de parella aparentment heteronormativa. Ara bé, Brizo considera que no visibilitzar-ho 'sempre acaba fent mal'. Per afavorir que les persones bisexuals surtin de l'armari, des de Sant Cugat LGTBI volen 'ser aquests referents que no hem tingut perquè la gent sigui orgullosament bi i ho visqui amb normalitat'.

Una de les maneres per normalitzar la bisexualitat és fer feina d'arrel, amb xerrades a les escoles, per exemple, per ajudar adolescents i infants a entendre que la bisexualitat 'és una orientació com qualsevol altra'. La membre de Sant Cugat LGTBI Gisela Ysàs ha explicat que la idea de l'agrupació era engegar les visites a centres educatius durant el curs passat, però la situació sanitària va capgirar els plans. Ara es plantegen reprendre aquesta iniciativa i dur a terme més actes i accions, respectant les mesures de seguretat a causa de la pandèmia.

El Dia de la Visibilitat Bisexual es commemora coincidint amb l'aniversari de l'activista bisexual Gigi Raven Wilbur.




Jordi Brizo

És una orientació sexual que et permet tenir una vida armariada. Sembla que no passa res, però sempre acaba fent mal si no surt. Per nosaltres és important ser aquests referents que no hem tingut perquè la gent sigui orgullosament bi.

Gisela Ysàs

El tema d'entrar a les escoles va quedar aturat. A veure aquest curs si ho podem reactivar i fer-ho compatible amb la Covid-19.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.