El Niu, primera escola bressol de Sant Cugat amb un grup confinat per positiu de Covid-19

Ho ha anunciat a Cugat Mèdia l'alcaldessa, Mireia Ingla, que també ha dit que el protocol previst funciona i "la situació està molt controlada"


Temes relacionats

Sant Cugat limita l'accés als parcs infantils (24/set/20)

El protocol de Covid-19 a les escoles, pas a pas (24/set/20)


  • Comparteix:

L'escola El Niu està situada a Mira-sol / Foto: Google Maps

L'escola El Niu està situada a Mira-sol / Foto: Google Maps

L'escola bressol El Niu, situada a Mira-sol, és el primer centre de titularitat municipal de Sant Cugat on s'ha detectat un positiu de Covid-19 i s'ha hagut de confinar un grup. Fins ara no s'havia registrat cap cas en centres gestionats per l'Ajuntament, tot i que sí en una desena de centres de primària i secundària. Ho ha explicat l'alcaldessa, Mireia Ingla, al programa 'Línia Directa' de Cugat Mèdia, on també ha dit que el protocol funciona i la situació a tots els centres educatius de la ciutat està 'molt controlada'.

La prioritat del govern local, segons Ingla, és que totes les escoles comencessin el curs i que cap d'elles hagi de tancar. L'alcaldessa ha definit els centres escolars com un "espai de socialització imprescindible" i ha assegurat que l'Ajuntament "s'hi ha bolcat". A banda del positiu a l'escola bressol El Niu, confirmat aquest divendres al matí, es té constància de casos que han comportat el confinament d'algun grup a la Farga, on aquest divendres al matí s'ha confirmat el quart grup afectat, i a l'Àgora, amb un cas a secundària confirmat aquest divendres a la tarda. S'afegeixen als del Pureza de María amb dos i el Viaró, el Santa Isabel, el Joan Maragall, el CAR, el Gerbert d'Orlhac i l'Arnau Cadell amb un cadascun. El CAP de Valldoreix gestiona aquestes situacions i és des d'on es decideix quins grups es confinen i qui s'ha de fer alguna prova PCR.

Segons dades de l'Ajuntament, el percentatge de grups amb positius a la ciutat és similar que el de la mitjana de Catalunya, de manera que, segons Ingla, la xifra "no és gens preocupant". També ha agraït la confiança de les famílies tant a les administracions com a la comunitat educativa.

Parcs infantils
L'alcaldessa també ha argumentat la recomanació de restringir l'aforament als parcs infantils de la ciutat, anunciada aquest dijous. Ingla ha explicat que la recomanació ve del departament de Salut i que la intenció és evitar aglomeracions i acumulacions de gent, ja que la majoria de contagis es produeixen en trobades amb amics i familiars en què "relaxem les mesures". L'alcaldessa ha demanat "empatia" a les famílies a l'hora de gaudir dels espais públics compartits.


Mireia Ingla

El que és important és veure què es fa quan tenim un cas. No ens han de preocupar els casos que hi ha, perquè tenim una situació molt controlada, sinó que ens ha de preocupar que el protocol funcioni, i el protocol funciona bé.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.