Les mesures anti-Covid als parcs infantils de Sant Cugat passen desapercebudes

Part del veïnat consultat per Cugat Mèdia desconeix les restriccions aprovades fa dues setmanes


  • Comparteix:

Al parc de la plaça d'Augusta, el cartell que alerta de les restriccions està tapat per dos patinets de canalla aparcats. Des de divendres 25 de setembre els parcs de Sant Cugat tenen l'aforament limitat al 50%, el que es tradueix en el fet que poden haver-hi un màxim de sis infants als espais de joc petits i 12 als grans. A més, es demana que els menors només estiguin acompanyats per un adult. Cugat Mèdia ha recorregut alguns d'aquests espais i ha copsat que no tothom té coneixement de les mesures.

"No puc opinar al respecte perquè no sé quines són exactament", explica un pare, Xavi Román. "De totes maneres, si és per prevenir la Covid-19, d'entrada no em sembla malament, tot i que hauríem de fixar-nos-hi cas per cas". Amanda Arcos tampoc té constància de mesures específiques: "Crec que són com a tot arreu", però creu que "no es veuen aplicades, la gent no guarda distàncies".

Entre els que sí que n'han sentit parlar hi ha disparitat d'opinions. "Crec que no haurien d'obrir els parcs perquè una vegada s'hi pot accedir no es poden controlar, els nens vindran perquè volen córrer i jugar", argumenta la Reina. En canvi, per a Carme Francàs i Charo López "els parcs són necessaris" tot i defensar que "han d'estar més controlats, amb més mesures".

Les recomanacions
Des de l'Ajuntament, es recorda que per accedir a aquestes zones cal seguir les mesures de prevenció per evitar contagis:
  • Mantenir la distància de seguretat
  • Complir amb la higiene de mans
  • Utilitzar la mascareta
  • Evitar beure i menjar
  • Evitar les aglomeracions
  • Limitar el temps d'estada
  • Buscar jocs alternatius a l'ús de gronxadors i tobogans


  • Els parcs infantils ja van ser objecte de restriccions durant la primera onada de la pandèmia, quan el 14 de març es van clausurar fins al mes de juny.


    Bateria

    La veritat és que no coneixia les mesures. / Ho sabíem, però estem com sempre. / No s'hauria de permetre que els parcs obrin. / Realment no es veuen aplicades, les mesures.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.