Prosegur acomiada una recepcionista d'una empresa de Sant Cugat per parlar en català


  • Comparteix:

Lanoia estudia si acceptar la indemnització per acomiadament improcedent o empendre accions legals

Lanoia estudia si acceptar la indemnització per acomiadament improcedent o empendre accions legals

L'empresa Prosegur Servimax ha acomiadat una treballadora de la planta santcugatenca de la multinacional Hewlett Packard per dirigir-se a una companya de feina en català, segons han denunciat Òmnium Cultural i la pròpia treballadora. La noia, veïna de Sabadell, treballava de recepcionista en aquesta empresa des de feia un any i mig, i ara estudia si acceptar la indemnització per acomiadament improcedent o iniciar accions judicials contra l'empresa contractant.

La treballadora, acomiadada el passat 30 de novembre, ha denunciat que l'han fet fora 'exclusivament' per utilitzar el català amb una altra treballadora castellanoparlant. La treballadora acomiadada, Anna Canal, ha explicat a Ràdio Sant Cugat que ha tingut accès a un correu intern de l'empresa Prosegur Servimax en què s'especifica que el motiu de l'acomiadament és aquest, i per tant, és improcedent, ja que implica un cas de discriminació lingüística.

Canal ha rebut el suport jurídic i psicològic de la Plataforma per la Llengua i Òmnium Cultural, que han denunciat públicament el cas. Ara, la treballadora està estudiant si vol emprendre accions legals contra l'empresa contractant o si accepta la indemnització per acomiadament improcedent que li oferirà l'empresa en l'acte de conciliació, que tindrà lloc aquest mateix dimarts. Ho explica la treballadora afectada, Anna Canal.

Anna Canal

Tinc dues opcions: o signar i emportar-me els diners, però deixant constància que m'he sentit discriminada lingüísticament, o optar per la via judicial.


Anna Canal assegura que ja té presa aquesta decisió, però que abans de fer-la pública vol escoltar la darrera oferta de l'empresa, que previsiblement tornarà a oferir una indemnització de 1.500 euros com ja va fer després de l'acomiadament improcedent.

A l'espera d'aquesta decisió, Canal s'ha mostrat molt agraïda pel suport rebut i ha remarcat que és molt important que casos de discriminació com aquest no quedin silenciats.

Anna Canal

És indignant. Vull agrair el suport de tothom, especialment dels mitjans de comunicació. És important que la gent no tingui por de fer públics aquests casos. Hi ha vies legals i és el nostre dret.


Recordem que Anna Canal ha estat acomiadada per Prosegur Servimax, l'empresa que la multinacional nord-americana Hewlett-Packard té subcontractada perquè s'encarregui del personal de seguretat i recepció en la seva seu del polígon de Can Sant Joan.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.