'No demanem obrir, demanem ajuda': els propietaris del Moon, indignats amb la marxa enrere de Salut

Les altres dues discoteques de Sant Cugat, Teatre i Carpes Drinkking, van decidir no obrir igualment


Temes relacionats

Les discoteques i bars de copes de Sant Cugat s'alcen davant el tancament de l'oci nocturn (30/jul/20)


  • Comparteix:

El Moon continuarà tancat. / Foto: Cugat Mèdia

El Moon continuarà tancat. / Foto: Cugat Mèdia

El Departament de Salut ha decidit congelar la reobertura de l'oci nocturn anunciada tot just aquest dimarts. La marxa enrere s'ha decidit després d'haver constatat que l'índex de contagi seguirà pujant els propers dies. La discoteca Moon va ser l'única de Sant Cugat que, malgrat les restriccions, havia decidit provar d'obrir aquest mateix dijous. En declaracions a Cugat Mèdia, Laura Garcia, es mostra indignada i reclama ajudes per unes empreses que no poden aguantar més temps sense facturar i pagant despeses. Els propietaris de les altres dues discoteques, Carpes Drinkking i Teatre, ja van decidir que no els sortia a compte obrir en aquelles condicions.

Segons Salut, la decisió de la consellera Alba Vergés i del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ja ha estat comunicada a diferents membres del Govern, que s'hi han mostrat favorables. El Procicat havia aprovat dimarts que els locals d'oci nocturn poguessin reobrir però sense fer ús de la pista de ball. L'ordre els permetia reobrir fins a les tres de la matinada i obligava a ocupar la pista de ball amb taules i cadires o només cadires. Es limitava l'aforament al 50%, s'obligava el públic a dur mascareta mentre no estigués consumint i als responsables del local a tenir un registre d'assistents davant possibles contagis.

L'obertura havia de tenir lloc a partir d'aquest dimecres, en contra d'algunes veus crítiques que consideraven la mesura poc oportuna en un escenari de corba ascendent del nombre de contagiats. Laura Garcia, propietària del Moon, creu que la pressió del Col·legi de Metges de Barcelona pot haver influït en la marxa enrere.

"Més que sorpresa era indignació, no sabíem d'on sortia la notícia i no ens van informar de res. Estava sortint a la premsa això i a nosaltres ens deien encara que era un tema burocràtic i que sortiria el decret publicat al DOGC avui", lamenta Garcia.

"Portem molts mesos tancats, l'agonia econòmica és insostenible i pensàvem que havíem aconseguit una cosa bona per a una part del sector, no per a les discoteques, però era un primer pas", i afegeix que no hi ha negoci que pugui aguantar més de 6 o 7 mesos sense facturar res i mentrestant pagant totes les despeses.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha defensat que el que s'ha fet és "congelar" la decisió de reobrir l'oci nocturn perquè el context "no ho aconsella" però ha assegurat que es continuarà treballant per fer-ho possible. "No és un anar enrere definitiu", ha dit en declaracions a RAC1. La consellera ha reconegut que potser no van saber explicar que el que es permetia no era que les discoteques tornessin a la seva activitat sinó "adaptar" aquesta. Amb tot, ha assegurat que la intenció és continuar treballant en aquesta línia per quan sigui possible fer-ho. D'altra banda, ha reconegut que fa uns dies que es va "en clara pujada" pel que fa a l'epidèmia, tot i que ha dit que és "continguda" i confia que no s'alteri el control de l'epidèmia.

"Tots respectem la pandèmia, però el que no pot ser és un no a tot: no pot ser no a una subvenció, no a un pla de rescat, no a les ajudes europees, no a reobrir amb mesures... és ridícul, no té cap sentit", ha conclòs Laura Garcia.


Laura Garcia

"Tots respectem la pandèmia, pero el que no pot ser és un no a tot: no pot ser no a una subvenció, no a un pla de rescat, no a les ajudes europees, no a reobrir amb mesures... és ridícul, no té cap sentit"



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.